SON DAKİKA
Hava Durumu

BİHMED'de 23. Geleneksel Mezunlar Günü kutlaması

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından geleneksel olarak düzenlenen mezunlar gününün 23.’sü geçtiğimiz

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BİHMED'de 23. Geleneksel Mezunlar Günü kutlaması
Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından geleneksel olarak düzenlenen mezunlar gününün 23.’sü geçtiğimiz gün Yıldırım Meydanı’nda yapıldı.

Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşen programda konuşan BİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Oruç, “Her türlü baskıya göğüs gererek karşısındaki her türlü bürokrasi kalesini yıkmak suretiyle samimiyeti ve ihlâsı sayesinde yeni eğitim sistemini bizlere kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve çalışma arkadaşlarına minneti bir borç biliyor, Yüce Allah’a hamd ediyoruz” dedi. Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşen Geleneksel Mezunlar Günü’ne; AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Emine Yavuz Gözgeç ve Halide Serpil Şahin ile çok sayıda İmam Hatip Lisesi mezunu katıldı. Programda konuşan BİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Oruç, “23 Yıldır faaliyet gösteren BİHMED, mezunlarının koordinesini, imam hatip okullarının ihtiyaçlarını, öğrencilerinin sorunlarına ilgilenmeyi kendisine görev bilmiş ve bu yönde de imkanları dahilinde çaba sarf etmiştir” şeklinde konuştu.

KARA LEKE

28 Şubat sürecinin tarihe sürülmüş kara lekelerden biri olduğunu söyleyen Oruç, “Tarihimizde kara bir leke olarak duran 28 Şubat sürecinde imam hatiplilere ve bu bağlamda tüm Müslümanlara yapılan baskı ve zulümler malumunuzdur. Bunun sonucu olarak imam hatip okulları bitirilme noktasına gelmiştir. Böyle zorlu bir süreçte, bu durumu kabullenmeyerek tepki koyan kutlu kişiler, merkez imam hatip okulumuzun kapanmaması adına mahalle mahalle, köy köy gezerek öğrenci toplama çalışmaları yapmış ve okulun kapanmasına mani olmuşlardır. Böyle şartlar altında mezun olmuş olan öğrencilerimiz başka bir zulümle yani kat sayı problemiyle karşı karşıya bırakılmış ve imam hatip ahlakını almış kişilerin etkin yerlere gelmesi engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A MİNNETİ BORÇ BİLİYORUZ

Türkiye’de imam hatip liselerini olumsuz etkileyen eğitim sistemini değiştirdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnet borçlu olduklarını da dile getiren Oruç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ahlaklı ve irfanlı Müslümanları ekarte etmek için kurulan ve etkisi bin yıl devam etmiş bu eğitim düzenini uzun uğraşlar sonucu, her türlü baskıya göğüs gererek ve karşısındaki her türlü bürokrasi kalesini yıkmak suretiyle samimiyeti ve ihlâsı sayesinde yeni eğitim sistemini bizlere kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve çalışma arkadaşlarına minneti bir borç biliyor, Yüce Allah’a hamd ediyoruz. Bu ihlâs ve gayret, bugün bize Bursa’da 75 imam hatip okulu ve 35 bin imam hatip öğrencisi kazandırmıştır. BİHMED’in ana hedefi odur ki; 35 bin öğrencimizin sosyal ve kültürel yönlerinin de gelişmesini sağlamakla beraber, İslam ahlakı ile donanan erdemli, emin, iyiliği emreden, kötülükten men eden, Müslümanların dertleriyle dertlenen, duruşlarıyla, davranışlarıyla ve tüm hayatıyla örnek, modern Müslüman olabilmeleri için çaba sarf etmektir. Biz çocuklarımıza kariyer hedefi olarak, mühendis, akademisyen, doktor ve savcı gibi birçok hedefler belirleyebilir ve bu yönde ilerlemelerini sağlayabiliriz. Ancak bu etiketleri ahlaklı ve erdemli insan vasfıyla yoğuramazsak, tamda birilerinin arzu ettiği gibi; sorun çıkarmayan, diğer Müslümanların başına gelenlere sessiz kalan, namaz, oruç, hac gibi ibadetleri yapınca büsbütün dini yaşadığına inanan bireylerin ortaya çıkacağından hiç şüpheniz olmasın. Bu yüzden ana hedefimiz, Müslüman’ca bir kişilik kazanmalarını sağlayarak ve peygamberi bir hayatı tatbik etmelerini aşılamak olmalıdır. Bir Müslüman’ın kendisi, ailesi ve çevresi için bundan gayri ana yol çizmesi kabul edilemez.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.