SON DAKİKA
Hava Durumu

BİHMED'ten Sisi'ye mektup!

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Mısır Cumhurbaşkanına Muhammed Mursi'nin idam cezasından vazgeçilmesi için me

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2015 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BİHMED'ten Sisi'ye mektup!
Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Mısır Cumhurbaşkanına Muhammed Mursi'nin idam cezasından vazgeçilmesi için mektup gönderdi.
BİHMED Mısır’da zulüm altındaki Mursi ve arkadaşlarına yapılan haksızlığın durdurulması için Mısır Cumhurbaşkanına, Mısır Adalet Bakanlığı’na ve El Ezher Üniversitesi’ne ortak bir mektup gönderdi. AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Memur-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi Başkanı Zeki Alemdar, Ensar Vakfı Bursa Şube Başkan Yardımcısı Mutlu Keskin ve çok sayıda STK temsilcinin katıldığı basın açıklamasında, BİHMED Başkanı Kadir Oruç, mektubu okudu. Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılandığını yazan mektupta, “Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır” ifadelerine yer verildi.
Verilen idam kararlarının uygulanmasının Mısır'da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı konusunda Mısır yöneticilerini uyarılırken, yapılacak tek şeyin Mursi ve diğer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılması ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesinin sağlanması yazıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.