SON DAKİKA
Hava Durumu

Bilim avcıları her yerde

Milli ve yerli düzenekleri, geniş kapsamlı içeriği ve düzenlediği uluslararası etkinliklerle Türkiye’de örnek olan Bursa Bilim ve Teknoloji

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bilim avcıları her yerde
Milli ve yerli düzenekleri, geniş kapsamlı içeriği ve düzenlediği uluslararası etkinliklerle Türkiye’de örnek olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, (BTM) yurt içindeki birçok bilimsel organizasyona da destek veriyor.

Konya Valiliği’nin koordinesinde, TÜBİTAK’ın destekleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Konya Bilim Festivali’nde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin atölye çalışmaları ve bilimsel gösterileri yoğun ilgi gördü. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye'de bilimin gelişmesi ve gençlerin teknolojiyle tanışması amacıyla düzenlenen ve 3 günde 150 bin kişinin ziyaret ettiği etkinlikte BTM’nin Bilim Avcıları ekibinin, fizikten kimyaya, biyolojiden fen bilimlerine dek birçok farklı temada gerçekleştirdiği deneyler, bilim meraklısı gençler tarafından ilgiyle takip edildi.
BTM ekibinin 3 boyunca gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına ise 380 öğrenci katıldı. Festival kapsamında robotik kodlama, borsa, 3 boyutlu yazıcılar, nanoteknoloji, biyoteknoloji, mühendislik ve mimarlık alanlarında eğitimler verildi. Konya Bilim Festivali'nde ayrıca Atak helikopteri ve TB2 SİHA eğitim uçakları ve etkinliklere yer verildi.(İHA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.