SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bilim yaz kampı' başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da ilklere imza atan çalışmaları kapsamında planlanan ‘Bilim Yaz Kampı’, 11 Haziran’da başlıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., ‘Bursa Bilim Şenliği’ ve ‘Uluslararası Katılımlı Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu’nun ardından bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına ‘Bilim Yaz Kampı’ ile devam ediyor. Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından yürütülen Bilim Yaz Kampı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin akademik katkılarıyla 11 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Bilim ve teknolojiye, araştırmaya ve keşfetmeye ilgi duyan genç mucitler Bilim Yaz Kampı boyunca fizik, kimya, biyoloji, astronomi, ekoloji, mekatronik, beyin mühendisliği gibi konularda eğitim alacak, deney yapacak. Haziran ayı boyunca üç ayrı dönemde beş gün boyunca devam edecek kamp programı konaklamalı ve konaklamasız olmak üzere iki farklı içerikte yürütülüyor. Özellikle çevre ilçelerde yaşayan ilköğretim 4,5,6,7,8. sınıflarda öğretim gören çocukların Bilim Yaz Kampı’na katılımlarını sağlayabilmek için hazırlanan konaklamalı program dahilinde gece gökyüzü gözlemleri, takım yıldızlarını tanıma faaliyetleri de gerçekleşecek.

Bilim Yaz Kampı’nın, 11-15 Haziran’da gerçekleşecek ilk dönem kayıtları, 8 Haziran Cuma günü tamamlanıyor. Kampın ikinci konaklamasız dönemi 18-22 Haziran, üçüncü ve konaklamalı dönemi 25-29 Haziran için kayıtlar www.bilimokulu.com’dan alınmaya devam ediyor. Çocukları için bilimsel çalışmalar, deneyler, doğa gezileri, arkeolojik kazılar, atölye çalışmaları gibi eğlenceli ve farklı etkinliklerle dolu bir yaz tatili düşleyen veliler, detaylı bilgi için Bilim Yaz Kampı’nın resmi sitesi www.bilimokulu.com’u ziyaret edebilirler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.