SON DAKİKA
Hava Durumu

Bilişimin nabzı Bursa'da atacak

Stratejik öneme sahip bilişim sektörünün temsilcilerini bir araya getiren Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD), Bursa için bir il

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bilişimin nabzı Bursa'da atacak
Stratejik öneme sahip bilişim sektörünün temsilcilerini bir araya getiren Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD), Bursa için bir ilke imza atıyor.



Türkiye’nin bilişimdeki gücünü arttırmak amacıyla projelendirilen “Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi” dünyada 2.3 trilyon avroluk bilişim pazarında 34.5 milyar dolar civarında bir paya sahip Türkiye’nin yazılımda bulunduğu noktayı masaya yatırııp, sektörün meselelerine dikkat çekecek.
27-28 Eylül 2013 tarihleri arasında Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi’ne konularında uzaman isimler katılarak bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Sektörde çalışan profesyonelleri, araştırmacıları, akademisyenleri, ilgili dallarda eğitim alan öğrencileri ve bilişim sektörüne ilgi duyanları içine alacak geniş bir kitlenin buluşması hedeflenen organizasyonda, yazılım sektörünün kalite, satış ve yönetim süreçleri hakkında pratik ve akademik bilgiyle beraber, katılımcıların kaynak bilgilere de ulaşmaları sağlanacak. Türkiye’nin bilişim alanındaki ihtiyacını karşılayabilmek ve inovasyonu teşvik ederek, yeniliğin gücünü göstermek hedefleniyor.
Uluslararası Yazılım Kongre ve Sergisi ile ilgili bir açıklama yapan BİSİAD Başkanı Osman Akın, organizasyonla ilgili iddialı konuştu. BİSİAD Başkanı Akın, “Tüm yazılım firmalarının ve sektörün önemli ihtiyaçlarının başında, geleceğe ilişkin stratejilerin oluşturulması ve yenilikçi ürün geliştirebilmesi gelmektedir. Hâlihazırda yazılım konusunda hızlı bir çıkış yakalamış olan Türkiye’nin bunu devam ettirebilmesi için güncel teknolojiyi takip etmek ve ötesine geçmek ile ilgili ihtiyaçları mevcuttur. İşte biz BİSİAD olarak tam bu kilit noktada gerekeni gördük ve hareket geçtik. Bu kongre bu yıl Bursa’mız için bir fırsattır” dedi.
Akın, uluslararası yazılım ve bilişim endüstrisini bir araya getirerek, en son teknolojileri, ürünleri ve sektörde yer alan dev firmaların gelecek planlarını sergileyeceklerini de söyledi.
Bilişim sektöründe daha katma değerli üretim yapılabilmesi ve dünya pazarında rekabet avantajı sağlayacak ortamın oluşturulabilmesi için siber güvenlikten sektör yazılımlarına kadar şirketleri yakından ilgilendiren birçok alanda bilginin paylaşılacağını vurgulayan BİSİAD Başkanı Akın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kongrenen akademisyenler başta olmak üzere araştırma geliştirme bölgelerinde yer alan sanayi kuruluşları, öğrenciler, kamu kuruluşları, otomotiv ana ve yan sanayi ve tekstil sanayiinden katılımcılara katkısı büyük olacaktır. İlki gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığımız bu büyük organizasyona katılarak, firmalar en iyi şekilde tanıtımlarını yapabilirler. Bin kişiden fazla iştirak bekliyoruz. Gönderilen bildirilerle katılımcılar takipçilere sunum yapma fırsatını da bulacaklar. Kısacası, bilişim ve yazılım sektörü için her türlü ayrıntıyı içinde barındıran dolu dolu iki gün yaşanacak” .
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.