SON DAKİKA
Hava Durumu

Bina krizini Kaymakam Sözer çözdü

FETÖ’nün el konulan Özel Nilüfer Koleji’nin binasına taşınan Mudanya İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun boşalttığı Güzelyalı’daki

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bina krizini Kaymakam Sözer çözdü
FETÖ’nün el konulan Özel Nilüfer Koleji’nin binasına taşınan Mudanya İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun boşalttığı Güzelyalı’daki okul binasıyla ilgili sorun Kaymakam Faik Oktay Sözer’in müdahalesi ile çözüldü. Bina ilkokul olarak ikinci dönem eğitime başlayacak.

Alpaslan YILDIZ

Mudanya İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu sene başında el konulan Bademli Nilüfer Koleji Binası’na yerleşti.  Mudanya İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun boşalttığı binanın da şiddetle derslik ihtiyacı duyulan ilkokula çevrilmesi yönünde bir kanaat oluştu. Ancak Okul Derneği ve binada söz hakkı olan vakıf, binayı devretme noktasında gönülsüz davranınca, tartışmalar da aylar içerisinde büyüdü.

ŞİDDETLE DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

Güzelyalı bölgesinde ilkokul için şiddetle dersliğe ihtiyaç duyulurken, bir okul binasının boş tutulması, kamuoyunun da tepkisine yol açtı. İkili eğitimde sabah karanlıkta okula gitmek zorunda kalan minikler ve ailelerin de tepkisine yol açan bu durum bir türlü çözümlenemedi. Derslik sıkıntısının aşılabilmesi için bu binanın ilkokula tahsisi noktasında yaşanan sorunların aşılması için binanın yapımında büyük emeği olan Hacı Adem Bayrak ve bir kısım imam hatip mezununda katıldığı istişare toplantısında binanın belli bir süreliğine ilkokul olarak devri kararlaştırıldı.

KAYMAKAM VE ÜNAL DEVREYE GİRDİ

Mudanya’ya yeni atanan Kaymakam Faik Oktay Sözer, işe bu sorunu çözmek için kolları sıvamakla başladı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Ünal, vakıf ve dernek temsilcileri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker’in de katıldığı bir toplantı yapan Sözer, dernek ve vakıf temsilcilerini ikna etti. Böylece yeni derslikler yapılana kadar Güzelyalı İHL binasının ilkokula tahsis edilmesi sağlandı. Toplantıda yeni eğitim kurumunun isminin Güzelyalı İlkokulu olması da kararlaştırıldı.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.