SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir Bozbey kurnazlığı

Ömer KARAKAYA Nilüfer’de 20 yıldır hizmet yerine algı belediyeciliği yapan CHP Bursa B

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir Bozbey kurnazlığı
Ömer KARAKAYA

Nilüfer’de 20 yıldır hizmet yerine algı belediyeciliği yapan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, propaganda çalışmalarını da aynı kurnazlıkla algı üzerine kuruyor. 2014 yılında verdiği sözleri yerine getiremeyen Bozbey, bu kez dil değiştirdi ve yapacağım yerine “Neden olmasın” sloganı ile yapmayacağı projelerin tanıtımını yapıyor.



Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 2014 yerel seçimlerinde verdiği sözleri yerine getirmedi. 5 yılı festival, havai fişek ve konserlerle geçirip, belediyeyi batma noktasına getiren Bozbey, bu sefer farklı bir taktikle yine kurnazlığını konuşturuyor. Bozbey, vaatlerini sıralarken yapacağını söylemek yerine  “Neden olmasın” sloganını kullanıyor.

BELEDİYE BATTI HİZMET YOK

Nilüfer’de 20 yıldır hizmet getirmek yerine algı operasyonuyla yöneten ve her seferinde hizmet ediyormuş algısıyla oy toplayan Mustafa Bozbey, 2014 yılında verdiği birçok sözü tutamadı. Nilüfer Belediyesi’ni büyük borcun altına sokmasına rağmen elle tutulur bir hizmeti olmayan ve özellikle rant projeleri ile gündeme gelen Bozbey, dönemi boyunca yeşil alanları ranta açmasıyla sık sık kamuoyu gündemine geldi.  Bozbey, 2014 seçim sürecinde bol keseden vaat dağıttı.

BOZBEY’İN HAYALET PROJELERİ

İşte Bozbey’in kampanya kitapçığında anlata anlata bitiremediği ancak bir çivi bile çakmadığı o projelerden bir kısmı: Ataevler Kent Meydanı, Beşevler Kent Meydanı, Demokrasi Meydanı (Hastane Alanı), Cephanelik Peyzaj Düzenlemesi, Konak Bölgesel Otoparkı, Ahmet Yesevi Spor Salonu ve Kompleksi, Üçevler Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi… Yıllardır aynı projeleri ısıtım ısıtıp milletin önüne getiren Bozbey, rant projelerinden bir türlü kafasını kaldırıp, vatandaş için hazırlanan bu projeleri yapmadı, yapamadı.

LANSMAN FİYASKOSU

Nilüfer’den sonra partisi tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Mustafa Bozbey, önceki gün projelerini BAOB Salonu’nda tanıttı. Dağ fare doğurdu denilen projeleri kendi kitlesinde bile hayal kırıklığı oluştururken Bozbey,  her zaman yaptığı gibi yine algı yönetimine başvurmayı tercih etti. Vaatlerini yapacağım diyerek değil önerme cümlesi olarak “Neden olmasın” şeklinde lanse etti. Bozbey’in AK Parti adayı Alinur Aktaş’tan günler sonra yaptığı ama onun gölgesinde kalan lansmanı, kamuoyunda da karşılık bulmadı.

“YAPACAĞIM DEMEDİM, NEDEN OLMASIN DEDİM”

Siyasi kurnazlığı ile tanınan CHP’li Mustafa Bozbey, seçim propaganda çalışmalarında da bu becerisini kullanmaktan geri kalmadı. Verdiği ilan ve billboardlara astığı afişlerde  “Neden olmasın” sloganını kullanarak kendi adına teminat veremeyen Mustafa Bozbey, seçimlerden sonraki bahanesini de şimdiden hazırlamış durumda. Seçimi kaybetmesi beklenen Bozbey’in seçilmesi halinde verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getiremeyeceğini bilen Bozbey, “Ben yapacağım demedim, “Neden olmasın” dedim” diyerek kendini halkı çıkaracak altyapıyı oluşturuyor.

BÜYÜKŞEHİR HEDEFİ DE ALGI BELEDİYECİLİĞİ

Bursa’da seçim sürecinde algıyla rüzgar oluşturmaya çalışan, Nilüfer’de doğru düzgün hizmet vermemesine rağmen “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” sloganı ile ironi siyasetinin örneklerini veren Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığı takdirde yine algı belediyeciliği yapacağını gözler önüne seriyor. Seçim öncesi algı operasyonlarıyla seçmeni kandırmanın derdine düşen Mustafa Bozbey, vaatlerinin altına imza atmaktan bile imtina ediyor.

 





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.