SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir kap mama bir hayat kurtarır

Doğa koşullarının yanı sıra bir de açlıkla mücadele eden sokak hayvanlarına Artemis Veteriner Kliniği desteğini sürdürüyor. Özellikle ha

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir kap mama bir hayat kurtarır
Doğa koşullarının yanı sıra bir de açlıkla mücadele eden sokak hayvanlarına Artemis Veteriner Kliniği desteğini sürdürüyor. Özellikle havaların soğuması ile yiyecek bulmakta zorlanan köpekler için rutin besleme yapan Veteriner Hekim Mehmet Turgut Topaloğlu ile gönüllü Timur Köseoğlu, çetin kış koşullarında can dostları unutmadı. Orhaneli yolu üzerindeki sahipsiz köpeklere kuru mama verildi. Hasta hayvanlara yönelik de sağlık uygulamaları gerçekleştirildi.

Yazın sokakta yaşayan hayvanların sorun yaşamadığını ancak kış koşullarında kedi, köpek, kuşların açlıktan ve donarak öldüğünü belirten Veteriner Hekim Turgut Topaloğlu, enerji ihtiyaçları soğuklarla birlikte yükselen sokak hayvanlarının kuru mamalarla beslenmesinin önemine değindi. Topaloğlu, besin ihtiyaçlarına göre tasarlanan mamaların sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükselteceğini söyledi. Topaloğlu, “Kliniğimizin önünde sürekli kuru mama bulunduruyoruz. Şehirdeki farklı noktalarda da beslenme odakları oluşturduk. Orhaneli yolundaki hayvanlar için de yetişebildiğimiz ölçüde destek vermeye çalışıyoruz. Sizler de en azından kapınızın önüne bir kap mama koyarak sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine omuz verebilirsiniz. Bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bozulmuş, küflenmiş, günlerce beklemiş yiyecekleri ‘nasılsa çöpten de yiyorlar, bir şey olmaz’ düşüncesiyle sokak hayvanlarına vermeyelim. Mama koyarken de kuru mama tercih edelim ve kuru bir alan oluşturmakta fayda var” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.