SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir yanda karanfil, bir yanda arbede

 Bursa’da, 1 Mayıs kutlamalarına katılanları polisler Kent Meydanı'nda karanfillerle ka

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2014 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir yanda karanfil, bir yanda arbede
 Bursa’da, 1 Mayıs kutlamalarına katılanları polisler Kent Meydanı'nda karanfillerle karşıladı. Ancak üstlerini aratmak istemeyen bir grup gösterici ile polisler arasında arbede yaşandı.

1 Mayıs Bursa'da yağmur altında coşkuyla kutlandı. Kadın erkek, genç yaşlı binlerce kişi, sağanak yağmura rağmen Kent Meydanı'nı doldurdu. Atatürk Stadyumu önünde toplanarak yürüyüşe başlayan sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri, sloganlar atarak Darmstad Caddesi üzerinden Kent Meydanı'na ulaştı. Polisler, Kent Meydanı'na gelenleri karanfillerle karşıladı. Kalabalık, şarkılar eşliğinde 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Türk-İş, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne( TMMOB) bağlı sendikalar ile Türk Tabipleri Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen kutlamalarda polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Halkevleri'nin öncülük ettiği bir grup ise 1 Mayıs için Heykel'de buluştu. Kutlamalar Kent Meydanı'ndaki Moğollar konseriyle bitecek.
GÖSTERİCİLERLE POLİSLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
Kutlamalara katılmak isteyen bazı göstericiler ise, üzerlerinin aranmasına izin vermek istemedi. Polis, üstlerini aratmayanları meydana sokmadı. Kent Meydanı'na girmek isteyenler göstericiler ile polisler arasında arbede yaşandı. Soğuk kanlı davranan polisler olayların büyümesini engelledi. Daha sonra yüz kişilik grup, üzerlerinin aranmasına izin vererek, kutlamaların yapıldığı Kent Meydanı'na girdi. Kutlamalar halen devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.