SON DAKİKA
Hava Durumu

Biz belediyenin biliyorduk NİLVAK Bozbeylerin çıktı

Alpaslan YILDIZ Bursa Şehir Gazetesi’nin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Biz belediyenin biliyorduk NİLVAK Bozbeylerin çıktı
Alpaslan YILDIZ
Bursa Şehir Gazetesi’nin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey’in belediyedeki görevinden ayrılarak NİLVAK Okulları Genel Müdürü olmasıyla ilgili haberimize gönderdiği tekzip metninde ilçeyi nasıl büyük bir algı operasyonuyla yönettiğini teyit etti. Kamuoyunda Nilüfer Belediyesi’ninmiş gibi algısı olan Nilüfer Vakfı’nın (NİLVAK) kendisine ait olduğunu kabul eden Bozbey, şimdi bu vakfa belediyenin uyguladığı pozitif ayrımcılığın hesabını halka vermek zorunda!
Nilüfer’de 20 yıldır hizmet belediyeciliği yerine algı oluşturarak yönetmeyi tercih eden CHP’li Mustafa Bozbey’in boyaları dökülmeye devam ediyor. Bursa Şehir Gazetesi tarafından bir süre önce Nilüfer Belediyesi’nde görev yapan ve davranışları yüzünden büyük tepki toplayan Seden Bozbey’in görevinden ayrılarak NİLVAK Okulları’na Genel Müdür olarak atanmasıyla ilgili gazetemize tekzip metni gönderen Bozbey’in bir algısı daha gözler önüne serildi.
NİLVAK BOZBEY’İN VAKFI
Bursa’ya yıllardır Nilüfer Belediyesi’ninmiş algısı oluşturulan Nilüfer Vakfı yani bilinen adıyla NİLVAK’ın belediyeyle bir bağlantısının olmadığını açıklayan CHP’li Mustafa Bozbey’in avukatları aracılığı ile gönderdiği metinde, “NİLVAK, Mustafa Bozbey’in kendi malvarlığı ile oluşturulmuş bir sosyal ve kültürel yardımlaşma vakfıdır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada Vakıf Senedi’nde NİLVAK’ın belediyeye ait bir vakıf olmadığı vurgulandı. Nilüfer Belediyesi ile hiçbir bağlantısının olmadığının altı çizildi. Bu açıklamayla birlikte Bozbey’in belediye başkanlığının sona ermesinin ardından NİLVAK’la yoluna devam edeceği ortaya çıkıyor.
NİLVAK’IN HABERLERİ NEDEN BELEDİYE SİTESİNDE
Bir kamu kurumu olan Nilüfer Belediyesi’nin resmi internet sitesinde bu vakıfla ilgili onlarca habere yer veriliyor. Belediye başkanının kendi parasıyla kurduğunu söylediği vakıf için kamu kurumunun resmi internet sitesi reklam panosuna dönüştürülmüş durumda. Oysa resmi kurumlar özel kuruluşların reklamlarını kendi sitelerinde yayınlayamıyorlar. Şimdi buradan soruyoruz. Mustafa Bozbey’in şahsına ait olduğunu açıkladığı NİLVAK’ın haberleri hangi gerekçeyle Nilüfer Belediyesi’nin resmi sitesinde yayınlanıyor. Nilüfer’de diğer vakıflar ya da ticari işletmelerin reklam haberleri de bu sitede yayınlanıyor mu? CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ticari faaliyetleri olan bu kuruluşa nüfuzunu kullanarak haksız rekabet sağlamış olmuyor mu?
VAKIF BELEDİYEDEN İŞ ALIYOR MU?
CHP’li Mustafa Bozbey’in şahsına ait olduğu ortaya çıkan NİLVAK, Küçük Sanayi Sitesi’nin olduğu bölgedeki oto pazarını işletiyor. Yine vakıf kültür sanat programlarında Nilüfer Belediyesi ile çalışıyor. Vakfın ticari kuruluşları Nilüfer Belediyesi sınırları içinde faaliyetlerini sürdürüyor ve CHP’li Bozbey bu kuruluşların her programına katılıyor. Belediye başkanı olarak kendisine ait vakfa pozitif ayrımcılık uygulayarak, haksız rekabet oluşmasına yol açıyor.


“KIZIMIN ADINI VERDİM ONA OKUL AÇMADIM”
Gazetemize gönderdiği tekzip metninde NİLVAK bünyesinde açılan ve kızı Side Bozbey’in adına açılan okulla ilgili de açıklama yapan Bozbey, “Haberinizin “Kızıma Vakıf Bünyesinde Okul Açtı.” alt başlığında Mustafa Bozbey’in kızı Side Bozbey’e vakıf bünyesinde okul açtığı yazılmıştır. Habere konu okula sadece Side Bozbey’in ismi verilmiş olup böyle bir başlık atılmış olması kişilik haklarına saldırı niteliğindedir ve kamuoyunu yanıltma amacı gütmektedir” ifadelerini kullandı. Vakıf Bozbey’in şahsına ait olduğuna göre kızına okul açıldığı yönündeki bilgiden Bozbey’e rahatsızlık vermesi de oldukça manidar.
NİLVAK YÖNETİMİ VE İŞTİRAKLERİ
NİLVAK’ın internet sitesinde yer alan bilgilendirme bölümünde yönetim kurulu; Mustafa Bozbey, Seden Bozbey, Hüseyin Bozbey, Ramiz Bozbey ve Serhat Bozbey isimlerinden oluşuyor. Vakıf, Küçük Sanayi açık otopazarının işletmesini yaparken, bünyesinde NİLVAK Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nilvak Kreş ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi. Altınşehir SİDE Bozbey Kreş ve Gündüz Bakım  Evi ile yaz spor okullarını bulunduruyor.  Bakalım Nilüfer Belediyesi,  ilçede önemli bağışların yapıldığı bu vakıfla ilgili ne açıklama yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.