SON DAKİKA
Hava Durumu

BKSTV için sorgulama vakti!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bu kez Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından işletilen Kültürpark Açıkhava Tiya

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BKSTV için sorgulama vakti!
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bu kez Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından işletilen Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu üzerinden hedef alan bir kesim, Aktaş’ın 20 konseri iptal ettiğini ileri sürdü.
Bu iddiayla birlikte milyonlarca lira kaynağı yöneten Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın bu kaynakları nasıl kullandığının ve mevcut tablonun artık sorgulanma vaktinin geldiği de bir kez daha ortaya çıktı.
Alpaslan Yıldız

Bursa Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen Bursa Festivali ve Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması devam ederken gündeme Büyükşehir Belediyesi’nin 20 konsere izin vermediği iddiası bomba gibi düştü. Oysa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nun yönetimi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın yetkisindeydi. Ancak hedef Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tı. İddia kulaktan kulağa yayılarak Aktaş’ın konserlere izin vermediği söylentileri yayıldı.
YAZ KONSERLERİ İPTAL
Aktaş’ın hedef alındığı iddialara göre Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda üç aylık süre içinde yapılması planlanan tiyatro ve konser etkinliklerini gerekçesiz iptal ettiği öne sürüldü. Yine iddiaya göre Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda üç aylık dönem içerisinde Sıla, Duman, Sertap Erener, Erol Evgin, Ahmet Aslan – Grup Abdal, Manuş Baba, Candan Erçetin gibi isimlerin konserleriyle sahne alması planlanıyordu. Aynı şekilde bu dönem içerisinde Ferhan Şensoy’un “Ferhangi Şeyler”, Erkan Can ve Cem Davran’ın oynadığı “Alevli Günler” ile BKM’nin oyunu “Güldür Güldür” ve “Kral Şakir” isminde bir çocuk tiyatrosunun da yer aldığı oyunlar sahnelenecekti.
NURHAYAT YİNE SAHNEDE
Kulaktan kulağa yayılmaya çalışılan iddialar yeterli olmamış ki provokatif eylem ve söylemleri ile tanınan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu bu kez devreye girdi. Kayışoğlu, etkinliklerin iptal edildiğine dair bilgi aldığını açıkladı. Gelişmeye ilişkin kendisine gelen bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşan Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne “Bana böyle bir bilgi geldi. Neden” diye sordu.
İDDİALARA ERDÖNMEZ’DEN YALANLAMA
İddialara yanıt gecikmedi. Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun önceden planlanmış bakım, onarım takvimi sebebiyle ağustos, eylül ve ekim aylarında herhangi bir grup ya da sanatçıyla anlaşma imzalanmadığını söyledi. Erdönmez, haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bu yıl 58’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali ve 33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın büyük bir coşku ile 12 Temmuz' da sona erdiğini hatırlatan Erdönmez, "Vakıf olarak Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun tadilat, bakım ve çatı onarımı ile ilgili çalışmaları festival sonrası başlatmayı planladık. Ağustos, eylül ve ekim ayları için herhangi bir konser ya da tiyatral faaliyet planlaması yapılmadı. Dolayısıyla herhangi bir sanatçı ya da grupla da anlaşma yapmadık" diye konuştu.
SORGULAMANIN VAKTİ GELDİ DE GEÇİYOR
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın BKSTV konusunu masaya yatırma kararı aldığı öğrenildi. Sanatçılara ödenen paralardan, sanatçı seçimine, Açık Hava Tiyatrosu’nun işletilmesine kadar birçok sıkıntı olduğu bildirilirken, Bursa Festivali ve Açık Hava Tiyatrosu’nun işletilmesinin yeniden yapılandırılacak Kültür AŞ üzerinden yapılmasının gündemde olduğu da biliniyor. Sanatçılara ödenen astronomik ücretler göz önüne alındığında Kültür AŞ’nin bu işleri çok daha ucuz ve daha etkin yapabileceği değerlendiriliyor. Festival bütçesinin 5 milyon lirayı aştığı, burada yapılan organizasyonların gelirlerinin ne şekilde kullanıldığı da masaya yatırılarak sorgulanacak.


BARDAĞI TAŞIRAN ŞİLİ OLAYI
Altın Karagöz Halk dansları Yarışması’nın açılış gecesinde Şili ekibinin neredeyse sahneye çıplak çıkmasının, bardağı taşıran damlalardan biri olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Şili grubunun bu şekilde sahne almaması yönünde diretmesine rağmen grubun sahne alması üzerine Açık Hava Tiyatrosu’nu terk etti. Başkana rağmen grubun neredeyse çıplak sahne alması bardağı taşırırken, şimdi gözler BKSTV ve Açık Hava Tiyatrosu ile alınacak kararlara çevrildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.