SON DAKİKA
Hava Durumu

Boğazköy Gürcü şenliği ile renklendi

Karacabey Boğazköy Mahallesi’nde 1983 yılından bu yana belirli aralıklarla gerçekleştirilen ‘Boğazköy Marioba Şenlikleri’, bu yıl d

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Boğazköy Gürcü şenliği ile renklendi
Karacabey Boğazköy Mahallesi’nde 1983 yılından bu yana belirli aralıklarla gerçekleştirilen ‘Boğazköy Marioba Şenlikleri’, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılanlar, geleneksel yemeklerinden halk oyunlarına kadar Gürcü kültürünün birçok unsurunu tanıma fırsatı yakaladı.
Karacabey Boğazköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen şenlikler Gürcistan Türkiye Büyükelçisi İrakli Koplatadze, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Tiflis Devlet Üniversitesi’nden Prof. Rozeta Gujejiani ile çevre il ve ilçelerin dernek başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Şenliklere katılan sanatçılar katılımcıları doyasıya eğlendirirken, mahalle gençleri tarafında kurulan halk oyunları gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış topladı. Bunun yanında, geleneksel Gürcü lezzetlerinden misafirlere tattıran Boğazköy sakinleri, katılımcılara muhteşem bir gece yaşattılar.


“HEPİMİZ AYNI KİLİMİN DESENLERİYİZ”
Bu zamana kadar Roman, Boşnak ve Çerkez gibi farklı kültürlerin etkinliklerine destek olduklarını belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, şenlik kapsamında Gürcü kültürünü hep beraber yaşadıklarını söyledi. Özkan, “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Böyle güzeliz. Tüm inançların, kültürlerin ve toplulukların bir arada yaşaması ile bu vatan daha güzel. Hep birlikte Türkiye ortak paydasında buluşuyoruz” dedi. “Hepimiz Ulu Türk Çınarının birer dalıyız” diye Özkan, şöyle devam etti: “Yöresel kültürleri önemsiyoruz. Bunların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması taraftarıyız. Bu şenlikte yaşanan coşkunun artarak devam etmesini temenni ediyorum ve belediye olarak bu tarz kültür etkinliklerinin arkasında olduğumuzu bir kez daha yineliyorum.”  Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Doğan Yılmaz, dernek çatısı altında birleşerek bu tür etkinlikleri düzenlediklerini, bundan sonra da çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Gürcü sanatçıların sahne aldığı gecede, mahalle gençlerinin folklor gösterisi büyük beğeni topladı. Yöresel dansların da sergilendiği etkinlik, binlerce kişinin katılımıyla izlendi. (Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.