SON DAKİKA
Hava Durumu

Boğazköy'den Yenişehir Ovası'na

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yapımına 2001 yılında başlanan ve 3 yıl önce tamamlanan Boğazköy Barajı'nda su dağıtım hattı çalışmala

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yapımına 2001 yılında başlanan ve 3 yıl önce tamamlanan Boğazköy Barajı'nda su dağıtım hattı çalışmaları hızlandı. 


Çalışmaları yerinde inceleyen Yenişehir Ziraat Odası ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, projenin tamamlanması ile Yenişehir çiftçisinin yılda milyonlarca lira ek gelire ulaşacağını söyledi. Aktaş, barajın gövde inşaatının yıllar önce bittiğini, ancak sulama sisteminin yeni başladığını belirterek, "Şu an ana hat döşeme çalışmaları hızla sürüyor.Çeşit çeşit kadınlarla özel fantezilerie Seks Numaraları seviyesinde özel sanal sohbetler yapın. 152 bin dekarlık bir alan Boğazköy Barajı'ndan gelen sularla yeşerecek. 67 kilometre uzunluğunda 2 metre çapında borular döşenecek. Bunun yanı sıra toplulaştırma çalışmalarının olduğu bölgede ara hat çalışmaları da aynı müteahhit tarafından yapılıyor. Toplulaştırma çalışmalarının olmadığı bölgelerde ise önce toplulaştırma, ardından da hat döşeme işi yapılacak" dedi.
Yenişehir'de 26 köyün arazisini sulayacak olan sistemin üçte birinin bu yaz ortasında su taşımaya başlayacağını belirten Sadi Aktaş, "Yenişehir için çok büyük bir yatırım. Tamamlandığında Yenişehir'de sulama maliyetleri ciddi anlamda düşecek. Şu an elektrik enerjisi ve mazotla sulanan bölge cazibe ile sulanacak. Çiftçilerimiz sulama maliyeti düşünce daha fazla para kazanacak. Ülke ekonomisine de ciddi katkıları olacak bir yatırım. Yapanlardan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir yatırım. Normalde sulama hattının 2018 yılında tamamlanması gerekiyor. Ancak temel atma töreninde Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç müteahhit firmaya 2015 yılının 30 Ağustosuna kadar işi yetiştirmesini söyledi. Müteahhit firma bunu kabul etti. İnşallah 2015 yılında çalışmalar tamamlanır ve çiftçimiz maliyetlerini düşürerek daha fazla para kazanabilir" diye konuştu.
Bu yaz 55 bin dekarlık alanda su dağıtılmasını hedefleyen müteahhit firma, boruların büyük bölümünü de bölgeye getirdi. Bursa Yenişehir Havaalanı yanındaki araziye dizilen binlerce dev boru çalışmaların hızını gösteriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.