SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey batırdı, Aktaş parlatacak: Gölyazı yeniden doğacak

  Nilüfer Belediyesi’nin uygulamaları nedeniyle bölge halkının büyük mağduriyet yaşadığı Gölyazı’ya Büyükşehir Belediye Ba

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey batırdı, Aktaş parlatacak:  Gölyazı yeniden doğacak
 

Nilüfer Belediyesi’nin uygulamaları nedeniyle bölge halkının büyük mağduriyet yaşadığı Gölyazı’ya Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş müdahale etti. Gölyazı’da incelemelerde bulunan Aktaş, önümüzdeki yaz aylarına yetişecek yenileme çalışmalarının ardından yapılacak tanıtımla birlikte Gölyazı’nın marka değerinin artacağını söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin elinde yıllardır büyük sıkıntılar yaşayan Gölyazı’nın makûs talihi değişiyor. Bozbey’in müdahaleleri ile büyük sıkıntı yaşayan, her geçen gün irtifa kaybeden Gölyazı, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yeniden turizm merkezi olacak. İstenilen rantların oluşturulamaması nedeniyle kendi haline bırakılan ve büyük sıkıntılar yaşayan Gölyazı’ya Büyükşehir Belediyesi sahip çıkıyor.

BAŞKAN AKTAŞ GÖLYAZI’DA

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bünyesinde barındırdığı tarihî eserlerin yanı sıra sahip olduğu coğrafi özellikler sebebiyle Türkiye’nin en dikkat çeken turizm bölgeleri arasında yer alan Gölyazı’da incelemelerde bulundu. Büyükşehir bürokratlarının da katıldığı inceleme gezisinde bölgenin alt yapı düzenlemesi, sahil yapılanması ve sosyal donatı alanlarıyla ilgili tespitlerde bulunan Başkan Aktaş, yapılacak çalışmaların ardından tanıtım atağına geçeceklerini vurguladı.

ATIL DURUMDAN KURTARILACAK

İncelemelerin ardından Gölyazı’daki çalışmalar ve geleceğe yönelik projelerle ilgili bilgi veren Aktaş, “Göreve başladığımızdan bu yana Bursa’nın atıl kalmış belirli noktalarıyla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor, tespitler yapıyoruz. Bu tespitleri daha sonra hizmete almanın derdindeyiz. Gölyazı da gündemimizde olan bir konu. Daha önce burasının alt yapı ve kanalizasyon düzenlemeleri için yaklaşık 9 milyon TL’lik bir harcama yapılmıştı. Bunun yanında zemin düzenlemeleri ve mahallenin ihtiyaçlarıyla alakalı ilçe başkanımızdan, muhtarımızdan ve mahalle temsilcimizden gerekli bilgileri aldık” dedi.

“DEĞERİNE DEĞER KATACAĞIZ”

Bölgede yapacakları çalışmalarla Gölyazı’nın marka değerini artıracaklarının altını çizen Başkan Aktaş, yakın zamanda harekete geçeceklerini ve gerçekleştirilecek çalışmalarla birlikte bölgenin Bursa’ya da daha fazla değer katar hale geleceğini vurguladı.  Başkan Aktaş, “Bugün düzenlediğimiz geziyle acil eylem planı kapsamında neler yapabiliriz, onları tespit ettik. İnşallah zaman içerisinde bunları geliştirerek, Gölyazı’nın Bursa ekonomisine daha fazla katkı sağlayan bir mahalle olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

GÖLYAZI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Gölyazı ile ilgili düzenleme çalışmalarının ilk etabının yaz aylarına kadar tamamlanacağını söyleyen Başkan Aktaş, “İnşallah bu yazı daha güzel geçirir Gölyazı. Geliştirilen düzenlemelerle birlikte Gölyazı da aynen Uludağ gibi İznik Gölü ve Oylat Kaplıcaları gibi bir cazibe merkezi olur. Bu potansiyel var. Otoparkı, sosyal alanları ve içerideki diğer ünitelerle birlikte, camisinden abdest alma kısımlarına kadar geniş bin mekânı düzenleyeceğiz. İnsanların huzur ve rahatı neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” şeklinde konuştu.

GÖLYAZI’NIN BOZBEY SANCISI

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey’in özellikle son döneminde Gölyazı üzerinde oluşturduğu rant baskısı nedeniyle bölge halkı büyük sıkıntı yaşıyor. Gölyazı’ya gelen ziyaretçileri Gölyazı halkı kayıkları ile gezdirerek ekonomik gelir elde ederken, Bozbey Göl Kuşu gezi tekneleriyle önce bu alana müdahale etti. Sahile getirip konulan konteynerler nedeniyle de büyük sıkıntı yaşanırken, vatandaşlardan da bu uygulamalar büyük tepki çekti.  Bozbey daha önce de Gölyazı’da kadınların gözleme yapıp satmalarını engellemiş, kurulan barakaları akrabalarının uhdesine bırakmıştı.

 

►Fetih BAĞCI

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.