SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey çok pişkin!

Misi’de, dere kıyısında yanlış düzenleme yaparak milyonlarca liranın sele kapılmasına sebep olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey çok pişkin!
Misi’de, dere kıyısında yanlış düzenleme yaparak milyonlarca liranın sele kapılmasına sebep olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm sorumluluğu üzerinden atarak “Umarım yetkililer bundan ders almıştır, doğayı tahrip etmeyi bırakın” dedi.

Bursa’da şiddetli yağışın zarar verdiği bölgelerden biri de Misi oldu, ancak buradaki hasarın nedeni selin gücü değil, dere kıyısında yapılan yenileme çalışmalarında hatalar yapılmış olması. Bursa Şehir Gazetesi yazarı Ümit Yiğit, Miside yaşanan anları ve daha evvelki su taşkınlarında neden böylesi bir hasar yaşanmazken şimdi bu felaketin meydana geldiğini kaleme aldı.
MİSİ’DE NELER YAŞANDI
Ümit Yiğit, sel ve heyelanın Nilüfer Deresine ulaşması ile tetiklenen felaketi kaleme aldı. “Bu durum Nilüfer Belediyesi'nin Misi’de yapmış olduğu milyonlarca liralık düzenlemenin yanlışlığını gözler önüne serdi.” diyen Yiğit, şu bilgileri köşesine taşıdı: “Misi Köy’de meydana gelen zararın nedenini anlamak için mühendislik bilgisine gerek yoktur. Köye gelip sel taşkın alanını gören ortalama zekâya sahip her insan oluşan zararın sebebini anında tespit edebilir. Misi’de iftar saatinden hayli önce yaşandığından dolayı can kaybının olmadığı ancak maddi zararla sonuçlanan su taşkınının sebebi Nilüfer Belediyesinin ‘Misi dere kenarı rekreasyon düzenlemesidir’ Nilüfer Belediyesi’nin uyguladığı yanlış icraatlar ile gündemden düşmeyen Misi Köyü yine Nilüfer Belediyesinin hatalı ‘Misi dere kenarı rekreasyon düzenlemesi ‘ yüzünden zarar görmüş, bu felaketten payını almıştır.”
AĞAÇLAR SÖKÜLDÜ, YANLIŞ KÖPRÜ YAPILDI
Misi’de dere düzenlemesi öncesinde Mustafa Bozbey’in neler vadettiğini de kaleme alan Ümit Yiğit, selden zarar gören yerlerin düzenleme alanı içinde olduğuna dikkat çekti. Yiğit, yapılan yanlışları şöyle sıraladı: “Bozbey ve ekibi işe dere kenarlarına taş duvar örmekle başladı. Bunun için dere kenarı boyunca devam eden ağaçlar söküldü. Setsiz geniş dere yatağı bu sayede darlaştırıldı. Taş duvarların dere seviyesinden çok yükseğe çıkmaması o vakitlerde eleştiri konusu olmuş lakin yetkililer aldırış etmemişlerdi! Bir ikinci husus yine bu düzenleme dâhilinde derenin üzerine yapılan köprüydü. Herhangi bir sel esnasında bu köprünün dallar, tomruklar, kök ve benzeri sel artıkları ile dolacağı ve iyice şişen köprünün büyük bir tazyikle yıkılıp çevreye tehlike oluşturabileceği ikaz edilmiş yine ‘siz bu işten ne anlarınız’cı zihniyet tarafından umursanmamıştı bile.”
BOZBEY TOPU BAŞKASINA ATIYOR
Misi dere kıyısı düzenlemesi sırasında ağaçları söken Nilüfer belediye başkanı Mustafa Bozbey, sanki faciaya imza atan kendisi değilmiş gibi, “Doğa intikamını alıyor, doğayı tahrip etmeyin, ağaçları kesmeyin” diyerek çevreci mesajlar verdi. Misi’de incelemelerde bulunan Başkan, “Cana geleceğine mala gelsin, umarım yetkililer bundan ders almıştır” dedi. Bozbey, taşkından dolayı taş ocaklarını suçladı.
BAŞKAN KENDİ KENDİNE DAVA MI AÇACAK?
Daha evvelki şiddetli yağışlarda benzer bir hasar ve taşkınla karşılaşılmazken, dere düzenlemesi donrası bu noktaya varıldığını anlamazdan gelen Başkan Bozbey, işin sorumlularına dava açılması gerektiğini söyleyerek de akılları karıştırdı. Sorumlusu olduğu felakete karşı dava çağrısında bulunması, “Başkan kendini mahkemeye mi verecek?” ironisi de akla getiriyor. İşte Bozbey’in o sözleri: “Doğayı tahrip etmeyi durdurun. Doğayı tahrip etmeyi sürdürürsek, doğa bunun hesabı kat kat bizden soracaktır. Bu konuda özellikle sorumlular kimlerse, halkımız tarafından mutlaka öne çıkarılmasını diliyorum. Gerekli merciler bu konuda sorumlular hakkında dava açmalı.  Bugün başımıza gelen, yarın yine gelebilir. Bundan böyle de doğanın bu olaylarını yine göreceğiz ama eğer biz çevreyi ve doğayı korursak, doğaya saygılı olursak, ağaçları kesmeyip, rant için ocaklar açmazsak, biz o zaman doğayla barışık yaşarız. İşte o zaman, sonuçları da böyle olmaz. Biz, doğaya sahip çıkarsak, doğa da bize sahip çıkar.”







Aktaş seferberlik başlattı
Afet bölgesiyle ilgili seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, devletin ve Büyükşehir Belediyesi'nin tüm sıkıntıların bertaraf edilmesi için çalıştığını vurguladı.

Bursa’da aniden bastıran sağanak yağış sonucu yaşanan sel felaketinin yaraları, tüm hızıyla sarılmaya çalışılıyor. Felaketin yaşandığı ilk günden itibaren tüm ekiplerini seferber eden Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ, mağduriyetlerin giderilmesi için aralıksız mesai harcıyor. Afetin yaşandığı ilk andan itibaren 50 iş makinesi ve 70 personelle olay yerinde olan BUSKİ, 36 araçla çalışmasına devam ediyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve itfaiye ekipleri, afete karşı tam bir mutabakat halinde hareket ederken, zarar tespit çalışmaları ise sürüyor. Bu arada yarından itibaren 100 işçinin afet bölgesinde sahaya ineceği ve su, tadilat, temizlik gibi acil ihtiyaçların çözümü için çaba sarf edeceği bildirildi. Ayrıca Dikkaldırım bölgesinde vatandaşlara sıcak yemek de dağıtılacak.
"DEVLET VE BELEDİYE OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Hüdavendigar Mahallesi’nde 10 sokak ve 79 evde su tahliye işlemleri ile hasar tespit çalışmalarının yapıldığını anlatan Başkan Aktaş, "Zararın yaşandığı yerlerde erzak dağıtımları yapıyoruz. Beraberinde buralarda iftar organizasyonlarımız da olacak. Altyapıyla ilgi gerekli çalışmalar muhakkak yapılacak ama bilinmelidir ki bu bir afettir. Allah beterinden saklasın. Orhaneli Yolu trafiğe 5 saat kapalı kaldı. Büyükşehir Belediyesi olarak 1400 civarında iftariyelik dağıttık. Yolda tamamen açma işlemleri yapıldı. Çukur noktada kalan bölgelerde de sıkıntıları gördük. Bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağız. Ancak Allah, bizleri bu tip sıkıntı ve afetlerden korusun. Devlet ve belediye olarak elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.