SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey eşini NİLVAK'a gönderdi

Başkan Koordinatörü olarak kendisine belediyede olmayan bir kadro açılan ve evlendiği günden beri belediyedeki tavırları nedeniyle büyük

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey eşini NİLVAK'a gönderdi
Başkan Koordinatörü olarak kendisine belediyede olmayan bir kadro açılan ve evlendiği günden beri belediyedeki tavırları nedeniyle büyük tepki çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey, belediyedeki işinden ayrıldı. Bayan Bozbey, aile şirketine dönen NİLVAK’ın okullarına genel müdür oldu.
Fetih BAĞCI

CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşinden ayrıldıktan sonra 2014 yılının aralık ayında Nilüfer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görev yapan Seden Baştimur ile evlendi. Bozbey’le evlendikten sonra Nilüfer Belediyesi Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapmaya başlayan Seden Bozbey, davranışları ve uygulamalarıyla belediye çalışanlarının sık sık tepkisini çekti. Belediyede zaman zaman rahatsızlık oluşturan adımlar atan Seden Bozbey’in tavırları sık sık gündemde yer buldu.
MAYISTA, OLMAYAN KADRO AÇILDI
Seden Bozbey, Sosyal İşler Müdürü olarak görev yaparken rahatsızlıkların had safhaya ulaşması nedeniyle Mayıs 2018’de Türkiye’de örneği olmayan Başkan Koordinatörlüğü kadrosu ihdas edilerek bu kadroya atandı. Atamanın ardından bu konuyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Bunda bir şey yok ki. Müdürken sorun yarattılar. Şimdi koordinatör olarak görev yapacak. Kendisi sosyolog, alanıyla ilgili çalışmalarımızda bize yardımcı olacak” diyerek sıkıntı olduğunu kabul etmişti. Başkan Koordinatörlüğü diye bir makam bugüne kadar ne duyuldu ne görüldü. Seden Bozbey’e bir makam oluşturmak amacıyla böyle bir yola gidildi. Böylece Başkan Bozbey, eşini bir anlamda özel kadro ile getirebileceği en üst makama getirdi.
DİLEKÇELERE CEVAP VERDİ
Aynı zamanda kocası olan Belediye Başkanına koordinatör atanan Seden Bozbey, görevde kaldığı yaklaşık 5 ay süresince başkana gelen dilekçelere cevap verdi. Görevi yetkisi ve daha önce örneği olmayan ve adeta uydurulan kadroyla görev yapmaya çalışan Seden Bozbey’e özel kalem ve ilgili birimlerin yapması gereken dilekçelere cevap verme görevi verildi. Belediyenin ilgili birimleri by-pass edildi.  Uzun süredir Nilüfer Belediyesi’ni Mustafa Bozbey değil eşi Seden Bozbey’in yönettiği yönünde belediyeden kaynaklanan bilgileri doğrularcasına bayan Bozbey’in yeni görevi de belediyede büyük huzursuzluk yarattı. Yaşananlar yönetilemez hale gelince de Bayan Bozbey, belediyedeki görevinden ayrıldı.

 
NİLVAK’A GENEL MÜDÜR OLDU
Seden Bozbey, yönetimi tamamen Bozbey ailesinden oluşan Bursa Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı (NİLVAK) Okulları Genel Müdürü olarak atandı. Seden Bozbey’in belediyede oluşan rahatsızlık nedeniyle kendi isteği ile görevden ayrıldığı ifade edilirken, Mustafa Bozbey’in siyaseten eşinden kaynaklanan yıpranmanın önüne geçmek amacıyla böyle bir adım attığı ileri sürülüyor.


BOZBEY’LERİN VAKFI
Seden Bozbey’in, Genel Müdür olarak atandığı NİLVAK, her ne kadar kamuoyunda Nilüfer Belediyesi’ne bağlı bir vakıf olarak görünüyor olsa da Bozbey ailesinin vakfı durumunda. Vakfın yönetiminde Mustafa Bozbey ve aile fertleri yer alıyor. Bozbey’in yanı sıra vakıf yönetimini oluşturan isimler şöyle: “Ramiz Bozbey, Hüseyin Bozbey, İldam Aydın Bozbey ve Ferhat Bozbey.

 


KIZINA VAKIF BÜNYESİNDE OKUL AÇTI
Kuruluşu Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanı seçilmesinden bir yıl sonrası olan 2000 yılında gerçekleşen NİLVAK, kamuoyunda Nilüfer Belediyesi’nin vakfı olarak algılanıyor. Oysa vakıf Bozbey ailesinin hakim olduğu bir yapıda. Nilüfer Belediyesi’nin vakıf üzerinde bir yetkisi ya da hukuku bulunmuyor. Oysa, vakıf yıllardır Nilüfer Belediyesi’nin şemsiyesi altında faaliyet gösterip, gücüne güç kattı. Bünyesinde NİLVAK Okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 2 adet kreş ve çocuk bakımevi ile Nilüfer açık oto pazarının işletme hakkını bulunduruyor. Bozbey, geçtiğimiz günlerde evlenen kızı Side Bozbey’e vakıf bünyesinde “Side Kreş ve Gündüz Bakımevi” açmıştı.

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.