SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey, Nilüfer'i borç içinde yüzdürüyor

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer Belediyesi tarafından 2017 yılına ilişkin verilen faaliyet raporu

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey, Nilüfer'i borç içinde yüzdürüyor
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer Belediyesi tarafından 2017 yılına ilişkin verilen faaliyet raporundaki tutarsızlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Nilüfer Belediyesinin 2017 yılında toplam 10 milyon 526 bin TL açık verdiğini ifade eden Başkan Ufuk Ay, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, “Makamınıza direkt otoparktan asansörle çıkmak yerine, belediyenizdeki mevcut adalet kapısından elinizi vicdanınıza koyarak geçin; belki bu sizi Nilüfer’i adaletli bir şekilde yönetmeye teşvik eder” dedi.

Nilüfer Belediyesinin 2017 yılına ilişkin hazırladığı faaliyet raporunu değerlendiren AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, raporun tutarsızlıklarla dolu olduğunun altını çizerek, Belediyenin 2017 yılında toplam 10 milyon 526 bin TL açık verdiğini ifade etti.



BÜTÇEDE BÜYÜK SAPMA

Belediyenin borç batağına saplanmış halde olduğunu da dile getiren Başkan Ay, “2009-2016 yılları arasındaki 8 yıllık dönemde toplam 90 milyon TL’lik taşınmaz satışı gerçekleştiren Belediyenin, sadece 2017 yılında yaklaşık 71 milyon TL’lik taşınmaz satışı yapması Nilüfer Belediye bütçesinin ne kadar yönetilemez bir durumda olduğunun açık bir göstergesidir. Burada işin garip olan bir diğer kısmı da; Belediyenin 2017 yılında taşınmaz satışını 7 milyon 461 bin TL olarak öngörmesi ama yaklaşık yüzde 10 fazlasını yaparak yüzde 948’lik bir sapma yaşamasıdır” şeklinde konuştu. Aynı tutarsızlığın bu yıl da devam ettiğini kaydeden Ufuk Ay, “Nilüfer Belediyesi 2018 bütçesinde 5 milyon 250 bin TL’lik bir taşınmaz satışı öngörüyor ancak yalnızca ilk iki ayda 21 milyon 552 bin TL’lik taşınmaz satışı gerçekleştiriliyor. Bakın bu konu öyle yabana atılacak bir şey kesinlikle değildir. Belediyenin bankalara 135 milyon, bütçe emanetlerine de yaklaşık 90 milyon TL’lik bir borcu vardır. Şunu merak ediyoruz; Nilüfer Belediyesi, çerçevesi yasalarla çizilmiş borçlanma hadlerine neden uymuyor ? ya da fazla borçlanmayla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alıyor mu?” ifadelerini kullandı.



ÂDALETTEN UZAK ANLAYIŞ
Nilüfer Belediyesinin çok bariz bir şekilde bütçe sorunu yaşadığını belirten Ay, “Nilüfer Belediyesi, rakamlarla oynama ve gerçekleri mahirane bir şekilde gizleme becerisine rağmen satır aralarında falso vermektedir. Sayın Belediye Başkanı artık algı operasyonları yürütmeyi bir kenara bırakmalı ve adaletli bir yönetim anlayışını benimsemelidir. Aksi takdirde bizler, yapılan hataların ve tutarsızlıkların peşinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

NİLÜFER SINIFTA KALDI
Öte yandan faaliyet raporunda Nilüfer Belediyesinin 20 adet deprem istasyonu yaptığını beyan ettiğini söyleyen Ufuk Ay, “Planlı gelişim kenti olduğunu iddia eden Nilüfer Belediyesi, afet konteynırlarını henüz mahallelere dağıtamamış, Nilüferlilerin tamamını yakından ilgilendiren bu konuda da sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2017 yılında planlanan 68 faaliyetten 27’sinin ne sebeple ertelendiğini merak ettiklerini dile getiren Başkan Ufuk Ay, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 10 Milyon TL olarak gerçekleşen bütçesinde, çocuklara yönelik kültürel ve sosyal etkinliklere sadece yüzde 2,5 yani 250 Bin TL harcama yapılmıştır. Caz tatili etkinliğine yaklaşık 1 Milyon TL harcayan Nilüfer Belediyesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimi için neden bu kadar az bir bütçe kullanmıştır? AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak çocuklarımıza ayrılan payın en az 10 kat artırılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Nilüfer Belediyesindeki 26 Müdürlük içerisinde bütçe tasarrufu yapılan tek bölümün Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü olduğunu dile getiren Ay, “Sporun, sporcunun ve gençliğin destekçisi olduğunu iddia eden bir belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden tasarrufa gider mi? anlamak gerçekten güç” dedi. (Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.