SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'den kanun değerlendirmesi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl “iklim değişiklikleri” temasıyla kutlanan Dünya Günü’nde yaptığı açıklamada, Türki

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl “iklim değişiklikleri” temasıyla kutlanan Dünya Günü’nde yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmekte olan Tabiat ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Taslağı’na dikkat çekti. 


Bozbey, kanun taslağının aynen yasalaşması durumunda doğayı korumaya değil, kullanmaya yönelik düzenlemelerin söz konusu olacağını kaydetti. Son yıllarda çıkarılan bazı kanunların yereli göz ardı ederek kararların merkezden alınması sonucunu doğurduğunu ifade eden Bozbey, “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı, gerek hazırlık süreci, gerekse doğanın korunmasına yaklaşımı açısından uluslararası kuruluşların istekleri doğrultusunda endişe verici tehditler taşımaktadır. Tasarı ile ilgili olarak, bugüne kadar bilimsel çevrelerin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve koruma alanlarının çevresinde yaşayanların görüşleri alınmamıştır. Tasarı, elimizde kalan son doğal yaşama alanlarını bir kaynak deposu olarak görmekte, doğal varlıkları ticari meta gibi düşünmektedir. Yani, tasarıda nasıl koruruz değil, nasıl kullanırız anlayışı egemen olmuştur” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.