SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'e 'Side' soruşturması

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in İstanbul’da yaşayan kızı Side Bozbey’i 6 Aralık 2012 tarihinden itibaren NİLVAK bünyesinde

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2014 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2014 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'e 'Side' soruşturması
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in İstanbul’da yaşayan kızı Side Bozbey’i 6 Aralık 2012 tarihinden itibaren NİLVAK bünyesinde çalışıyor göstermesi ve vakıf bütçesinden 3 bin 103 lira 51 kuruş maaş ödemesi yargıya takıldı. Cumhuriyet Savcılığı konu hakkında inceleme başlatırken, Vakıflar Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü de yapılan uygulamada usulsüzlük olup olmadığını araştırıyor.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in göreve geldikten kısa süre sonra eşi Selma Bozbey ile birlikte kurduğu Bursa Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı (NİLVAK) şimdilerde usulsüzlük iddiaları nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı, SGK İl Müdürlüğü ve Vakıflar Müdürlüğü tarafından inceleme altına alındı. Vakıf senedine göre NİLVAK’ın kayıtsız şartsız sürekli hak sahibi ve mirasçısı olarak görünen Bozbey çifti, vakfın kuruluş aşamasında bir arsa ve ev bağışlayarak maddi kaynak oluşmasını sağlamıştı. Daha önce de NİLVAK aracılığıyla haksız gelir sağlandığı iddiası gündeme gelen Mustafa Bozbey, bu kez de kızının maaşıyla gündemde. İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören Side Bozbey, NİLVAK’ta ayda 30 gün çalışıyor gösterilerek vakıf bütçesinden 3 bin 103 lira 51 kuruş maaş alıyor.
SİDE BOZBEY’E MÜTHİŞ ZAM
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aynı zamanda NİLVAK’ın da başkanı olarak görülüyor. Kızı Side Bozbey ise daha önce, aile şirketinde asgari ücretle çalışıyor gösteriliyordu. Mustafa Bozbey’in kayınvalidesi, eşi ve kardeşinin ortak olduğu inşaat şirketinde 16 Ocak 2010 tarihinde o dönemin asgari ücreti olan 768.30 TL üzerinden sigortalı olarak işe başlayan Side Bozbey, 2012 yılı Kasım ayı sonu itibariyle de o dönemin yine asgari ücreti olan 909.23 TL brüt maaş üzerinden işyerinden çıkışı verilmişti. 6 Aralık 2012 tarihinde ise Bozbey’in kızı Side Bozbey, aylık brüt 2 bin 797 lira 56 kuruş maaşla, NİLVAK’ta çalışmaya başlamış. Bugün itibariyle Side Bozbey’e vakıf aracılığıyla ödenen maaş tutarı ise 3 bin 103 lira 51 kuruş. Yani, başkanın kızı, asgari ücret alırken birden asgari ücretin iki katından fazla maaşla babasının başkanı olduğu vakıfta kendisine iş bulmuş.
SAVCILIK, SGK VE VAKIFLAR İNCELEME BAŞLATTI
SGK kayıtlarında 1.072.476 sicil numarası ile işlem gören Bursa Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı’nın ücret bordrolarında Side Bozbey’in ismine rastlandı. Hem belediye başkanı hem de NİLVAK’ın başkanı olan Mustafa Bozbey’in kızının NİLVAK’ta işe giriş tarihi 6 Aralık 2012. Sözkonusu bilgiler ışığında Cumhuriyet Savcılığı bir inceleme başlatarak usulsüzlük iddiasını araştırıyor. SGK İl Müdürlüğü de Side Bozbey’in NİLVAK’ta gerçekten çalışıp çalışmadığını, SGK prim ödemelerinde usulsüzlük yapılıp yapılmadığını incelemekte. Vakıflar Müdürlüğü ise, NİLVAK bütçesinin usulüne uygun koşullarda kullanılması yönünde bire inceleme başlattı.
NİLVAK’IN İLK USULSÜZLÜĞÜ DEĞİL!
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve NİLVAK hakkında daha öncede usulsüzlük yapıldığı iddiaları gündeme gelmiş ancak ya soruşturulmamış ya da önceden haber verildiği için dosya usullerine uygun olarak yeniden düzenlenmişti. Söz konusu bu usulsüzlüklerden en akılda kalıcı olanı da Beşevler Açık Oto Pazarı’nın NİLVAK tarafından işletiliyor olmasıydı. Burada, arabasını satmak için getiren ve pazara çıkaranlardan belli ücret alınıyor. Her hafta vakıf adına sürekli gelir kaynağı yaratılan bir işletme gibi çalıştırılıyor. Bir diğer iddia ise, Nilüfer Belediyesi’nin imkanlarıyla sağlanan binalarda NİLVAK’ın işlettiği öne sürülen çocuk kreşleri ve yuvaları var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.