SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'i zor günler bekliyor

Sosyal tesislerin inşası ve kiraya verilmesinde usulsüzlük yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Belediye Başkan Yardımcısı Nazl

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2014 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2014 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'i zor günler bekliyor
Sosyal tesislerin inşası ve kiraya verilmesinde usulsüzlük yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Nalan Ünal, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Ayşegül Erkol, Fen İşleri Müdür Vekili Engin Yener, Plan ve Proje Müdür Vekili Tahir Yılmazeli hakkında soruşturma yolu açıldı.  

 

 

Yeşil alan, park ve sosyal tesis olarak halkın kullanımında olması gereken yerlerin inşası ve işletmeye açılması noktasında usulsüz uygulamalara imza atan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve yetkililer hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Nalan Ünal, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Ayşegül Erkol, Fen İşleri Müdür Vekili Engin Yener, Plan ve Proje Müdür Vekili Tahir Yılmazeli hakkında soruşturma izni verildiği belirtildi. Şahıslar, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi uyarınca soruşturulacaklar.

YEŞİL ALANLARDA USULSÜZ UYGULAMALAR

Nilüfer ilçesi sınırlarında bulunan ve semt Pazar alanı, çocuk parkı, yeşil alan olarak görülen arazilere belediye tarafından kaçak yapılar ve buraların usulsüz olarak işletmeye açılması yargıya taşınacak. İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, 3194 sayılı İmar Kanunun “Kamuya Ait Yapı ve Tesisler ile Sanayi Tesislerinde Ruhsat” başlıklı 26. , 32. Ve 42. Maddelerine, Türk Ceza Kanunun 184. Maddesine aykırı davranıldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yapılan kaçak yapıların yine Başkanın talimatıyla uygunsuz olarak işletmeye açıldığı yapılan incelemede sabit görüldü. Bakanlıkça yapılan incelemede, soruşturmaya sebep olan tesislerden birinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında yeşil alanda kaldığı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında da park alanında kaldığı, yapı ruhsatı alınmadan inşa edildiği tespit edildi. Başka bir tesise dair yapılan incelemede ise; 1/1000 ölçekli İmar Planında konut dışı kentsel çalışma alanında kalan ve park yapılması gereken arazinin, ticaret alanı yapılması yönünde plan değişikliği ile Nilüfer Belediyesi adına tapu sicili alındığı tespit edildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.