SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in Arastası fiyaskoya döndü!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, Nilüfer’de başlattığı birçok proje ortada kalırken Bozbey’in büyük gürültü ile tan

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'in Arastası fiyaskoya döndü!
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, Nilüfer’de başlattığı birçok proje ortada kalırken Bozbey’in büyük gürültü ile tanıttığı Anadolu Arastası Projesi de ortada kaldı. Nilüfer’i hizmet yaparak değil algı operasyonları ile yöneten Bozbey’in, temelini 17 Mart 2014’te attığı projeye uzun zamandır çivi bile çakılmadı. Projeye bugüne kadar  25 milyon lira harcandığını anlatan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, bu projenin de fiyaskoya dönüştüğünü savundu.
Alpaslan YILDIZ

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer Belediyesi’nin yılan hikâyesine dönen Anadolu Arastası Projesi’nin 10 yıl gibi bir süredir tamamlanamadığını söyledi. Başkan Ay, “Dünyaya örnek olacak bir proje olarak kamuoyuna lanse edilen Anadolu Arastası, Nilüfer Belediyesi’nin birçok projesi gibi ortada kaldı. Ne yazık ki Nilüfer Belediyesi’nin fiyasko projelerinin bedelini halk ödüyor” dedi.
İLLERİN BİNALARI BİLE TAMAMLANAMADI
Nilüfer Belediyesi’nin bundan yaklaşık 10 yıl önce Balat bölgesinde Nilüfer Çayı kenarında yer alan 163 bin m2’lik alanda 81 ilin yanı sıra Balkanlar, Kafkaslar ve KKTC kültürlerini yaşatmak adına Anadolu Arastası Projesi’ne başladığını belirten AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, “Her yıl bitirilmesi ötelenen projede, bahsedilen illere ait binaların kaba inşaatları bile tamamlanmamış durumda” dedi. Projede uzun zamandır bir çalışma olmadığını dile getiren Ufuk Ay, “Neredeyse bir yıldır çivi bile çakılmayan inşaat alanını otlar sarmış. Hal böyleyken Nilüfer Belediyesi’nin web sitesinde projenin yüzde 43 tamamlanmış olarak gösterilmesi, yine Nilüferlileri yanıltmaya yönelik bir gayrettir” şeklinde konuştu.


“24.8 MİLYON HARCANDI”
Proje için Nilüfer Belediyesi tarafından 2014-2015-2016 ve 2017 yıllarında bütçeden 57.8 milyon TL ayrıldığını ve 24.8 milyon TL harcama yapıldığını dile getiren Ufuk Ay, “Projede yüksek maliyetler gerektiren; konferans salonu, kütüphane, piknik alanları, 13 adet mağaza, kafe, açık spor alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, otopark, vadi, meydanlar, pazaryeri, ana meydan, havuzlar ve teras gibi alanlar belirtiliyor ama sözde yüzde 43’ü tamamlanan projeyi incelediğinizde ne hikmetse bu alanların imalatından eser dahi yok. Hal böyle olunca 24.8 milyon TL’nin nereye harcandığı da bizler için büyük merak konusu” ifadelerini kullandı.
DERNEKLERE BAŞKA YERLER VERİLİYOR
Nilüfer Belediyesi’nin dernekleri bir araya toplamak için Anadolu Arastası Projesi’ne başladığını,  projede dernekler için özel binalar planlandığını anlatan Ufuk Ay, burada bir başka garipliğe de dikkati çekti. Ay, böyle bir proje devam ederken Nilüfer Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde derneklere özel alanlar vermesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Bozbey’in dilinden düşürmediği projenin ne zaman tamamlanacağı ise tamamen bir muamma.
ANADOLU ARASTASI PROJESİ
Nilüfer Belediyesi’nin yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü ve 163 bin metrekare alan tahsis ettiği projedeki 81 ilin tarihi evleri yaklaşık; 27.000 m², konferans salonu; 4.000 m², kütüphane halk eğitim merkezi; 5540 m², piknik alanları ve topografik amfi; 27.260 m², 13 adet mağaza, kafe, satış birimleri; 1.580 m², fitness; 750 m², açık spor alanları; 12.500 m², yürüyüş parkuru; 1.500 mt, çocuk oyun alanı ve açık oturma alanı; 5.000 m², 520 araçlık otopark; 18.000 m², vadi, rekreasyon alanı; 8.800 m², 5 adet meydanlar; 4.400 m², 2 adet pazaryeri; 2.500 m², ana meydan; 4.300 m², 4 adet havuz; 3.850 m², 3 adet teras 950 m²'den oluşuyor.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.