SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in ayyaş gençliği!

Nilüfer Belediyesi, sözde müzik festivaliyle küçük yaşta çocukların alkollü içecek tüketimi ve LGBTİ tarzı unisex tuvaletlerin kullanımı

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'in ayyaş gençliği!
Nilüfer Belediyesi, sözde müzik festivaliyle küçük yaşta çocukların alkollü içecek tüketimi ve LGBTİ tarzı unisex tuvaletlerin kullanımına ev sahipliği yapıyor.

Ne sattığı kontrol edilmeyen seyyar tezgahların ve aşırı gürültünün çevreyi rahatsız ettiği etkinliğin, Bursa’da şehit acısı yaşanırken de sürmesi tepki çekti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “müzik festivali” adı altında bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikle başta Balatlılar olmak üzere Bursa halkının tepkisini çekti. Festivalin sosyal medya hesabında da şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, bu süre içerisinde parktan gelen gürültüden ve taşkın davranışlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

18 YAŞ ALTINA ALKOL SERVİSİ YAPILDI

Festivalde uyulması gereken kurallar, en başta organizasyon komitesi tarafından yok sayıldı. “18 yaş altına alkol verilmesi yasak” uyarısı internette yayınlansa da, küçük yaştaki gençlerin alkollü içeceklerle verdiği pozları sosyal medyada paylaşması işin içyüzünü ortaya çıkardı.

LGBTİ USULÜ UNİSEX TUVALETLER

Etkinlikle ilgili tepki çeken diğer uygulama ise, unisex tuvaletler kullanılması. Nilüfer Belediyesinin, ODTÜ’de başlayan uygulamayı etkinliğe taşıyarak, müziğe ve gençliğe nasıl bir katkı sağlıyor olabileceği de merak konusu.

ÇOLAK: “ŞEHİDİMİZE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ BEKLERDİK”

Ak Pati Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak da, etkinlikle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Çolak, “Şehir dışından misafirler geldiğini ve etkinliğin sürmesi gerektiğini anlıyoruz elbette… Ancak, önceki gece Bursa’ya şehit ateşi düşmüşken, eğlencelerin daha erken saat bitirilmesini ve saygı duyulmasını beklerdik.” dedi. Emniyet ve kaymakamlıkla da şikayetlere dair görüştüklerini söyleyen Çolak, “Gerekli denetimin yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“SATICILARIN DENETİMİ YAPILMIYOR”

Etkinlik içerisinde tezgah kuran satıcılara dair zabıta denetimlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Çolak, çevrede uyuşturucu satıcılarının da dolaştığını iddia etti. Yazı üzerinde uyarıyla “18 yaş sınırı”nın korunamayacağına dikkat çeken Çolak, “Siz uygun ortamı hazırlarsanız, herkes içer” dedi.

FESTİVALDEKİLER DE ŞİKAYETÇİ

Etkinliğe ait sosyal medya sayfasındaki bazı şikayetlerin, festival alanındaki çadırlarda kalanlardan geliyor olması da dikkat çekti. Kamp alanındaki aşırı gürültüden ve seviyesiz muhabbetlerden rahatsızlığını dile getiren kampçıların, uygunsuz davranışlara karşı birbirini uyarması da yaşanan ortamı gözler önüne serdi.

UMRECİ BOZBEY’DEN İÇKİLİ FESTİVAL

Nilüfer’de AK Parti oylarının yükselişe geçmesine karşı tedbiren, birkaç yıl önce umre ziyareti yapan Başkan Bozbey, alkollü şenlikli çadır kampı başlamadan öncede muhafazakarlara jest olsun diye cami musluklarını tamir ettirerek “ibadethanelere tadilat” pozu sergilemişti.

BOZBEY’İN BASIN MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Nilüfer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner, örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.