SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in boyaları dökülüyor 2 Bozbey'e zor sorular

-Fetih Bağcı Nilüfer’de kötü yönetimini ve belediyeciliğini, algı yönetimiyle ve sosyal belediyecilik  illüz

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'in boyaları dökülüyor 2 Bozbey'e zor sorular
-Fetih Bağcı
Nilüfer’de kötü yönetimini ve belediyeciliğini, algı yönetimiyle ve sosyal belediyecilik  illüzyonuyla
başarıymış gibi göstermek için elinden geleni yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in doğruları gizleme girişimi bütçe incelendiğinde net bir şekilde ortaya çıkıyor. 225 milyonu bulan borç ve yıllık 15 milyon lira faizle borç batağında olan Nilüfer Belediyesi, bütçe oluştururken faaliyet listesini şişirerek çok iş yaptığı algısı uyandırıyor.
Nilüfer’i 20 yıla yakın süredir sloganlarla, algı operasyonlarıyla yöneten ancak ilçenin her geçen gün büyüyen sorunlarını çözmek yerine rant işleriyle gündeme gelen Mustafa Bozbey’in boyaları dökülüyor. 2017 bütçe raporundaki ayrıntılar, belediyenin nasıl kötü yönetildiğini ve sadece algıya yönelik adımlar atıldığını net olarak ortaya koyuyor.
KİŞİ BAŞINA GELİR REKORU VAR AMA…
Nilüfer Belediyesi, kişi başına bütçeden en fazla geliri sağlayan belediye durumunda. Öyle ki Nilüfer’in kişi başına aldığı pay Büyükşehir’i bile ikiye katlarken, bu kaynakların doğru kullanılmaması ve sadece makyaja harcanması nedeniyle Nilüfer Belediyesi 225 milyon liralık bir borç yüküyle karşı karşıya bırakıldı. Nilüfer’in bankalara olan borcunun 135 milyon 4 bin 791 lira olduğu, yine faaliyet borçlarının da 89 milyon 551 bin 878 TL olduğu bütçe raporunda görülüyor. Mustafa Bozbey’e soruyoruz; iyi yönetildiğini iddia ettiği Nilüfer bu tablo ile mi gülümsüyor?
HİZMET ALIMLARI NEDEN KATLANDI?
Başkan Bozbey’den cevap bekleyen sorulardan biri 2015 yılına göre 2016 yılında yaklaşık 21 milyon lira artan hizmet alımları, 2017 yılında hangi öngörülemez gelişmelerden dolayı yaklaşık 44 milyon liraya yükseldi? Yine 2015 yılına göre 2016 yılında temizlik hizmet alım giderleri 4 milyon lira artarken, 2017 yılında yaklaşık 18 milyon liraya neden yükseldi? Aradan geçen bir yılda mahalle sayısı mı  çoğaldı yoksa nüfus yüzde 50 artış mı gösterdi? Nilüfer Belediyesi’nin kira giderleri 2016 yılına göre 2017 yılında tam yüzde 93.07 artış gösterirken, en çok kira artışı taşıt kiralamasında yaşandı. 3 milyon lira artan taşıt kiralama gideri ne oldu da 14 milyon liraya yükseldi?
ALGI OLUŞTURMAK İÇİN Mİ HARCADIN?
Mustafa Bozbey’e soruyoruz;  son 3 yılda temsil ağırlama işleri için tam 56 milyon lira harcadı. Böylesi büyük bir parayı belediyenin asli hizmetlerine harcamak yerine yapılamayan hizmetleri gizleme, makyaj ve hizmet eden belediye algısı oluşturmak için mi harcadın? Örneğin mermer kaplı belediye binasının dökülen mermerleri için kaç bakım onarım dosyası hazırlandı? Dış cephe bakım onarım maliyeti nedir ve belediye bütçesinden mi ödenmiştir? Daha yeni yapılan belediye binasının kaplamaları müteahhit firmanın garantisi altında değil midir?
TENKİSLER (AZALTIM)  NİÇİN YAPILIYOR?
Nilüfer Belediyesi 371 milyon lira olarak gerçekleşen ödemeler için 477 milyon lira ödeme emrini neden çıkarmıştır? Bu girişimin nedeni tenkislerle algı oluşturmak mıdır? Fen İşleri’nde yüzde 23.64, Mali Hizmetlerde yüzde 49.97, Veteriner İşleri’nde yüzde 42.47, Strateji Geliştirme de 60.50, Sosyal Destek Hizmetleri’nde yüzde 54.69, Plan Projede yüzde 59.63, tiyatro yüzde 46.95 ve gençlik sporda yüzde 48.93 gibi yüksek tenkise giden belediye temizlik işlerinde neden bunu yapmadı?
KALABALIK FAALİYET LİSTESİ ALGI İÇİN Mİ?
Görevde olduğu sürece belki de tek başarılı olduğu alan olan algı yönetimi ve algı operasyonları ile kendini başarılı gösterme çabasında olan Mustafa Bozbey, bütçe oyunlarıyla da başarılı imajını destekleme çabasında. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı için planlanan 68 faaliyetinden 27 tanesi iptal oldu ya da ertelendi. Peki belediyenin en başta gelen hizmet  alanı olan faaliyetlerin yüzde 40’ı neden ertelendi ve ya iptal edildi? Belediye bütçesinin oldukça kötü durumda olması mı bu kararın gerekçesi? Nilüfer Belediyesi’nin bütçesi yatırımlara niçin yetmemektedir? Yine planlanan 4 spor tesisi, Demirci Pazar Alanı ve hedeflenen 6 meydandan 3’ünün iptal ve erteleme nedeni bütçe yetersizliği mi?
CAZ TATİLİ ÇOCUKLARDAN DAHA MI ÖNEMLİ?
Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2017 yılında planladığı 21 faaliyetten 10’unda öngörülen bütçenin üzerine çıkılırken, caz tatili etkinliğine 1 milyon harcayan belediye çocuklara yönelik kültürel ve sosyal işlere ancak 250 bin lira harcadı. 10 milyonluk bütçeden çocuklara ayrılan kaynak yüzde 5 olarak gerçekleşti. Şimdi soralım ülkemizin geleceği olan çocuklara yönelik faaliyetler caz festivalinden daha mı kıymetsiz?
TAŞINMAZ SATIŞLARI BÜTÇE AÇIĞINI GİZLEMEK İÇİN Mİ?
Nilüfer Belediyesi bütçede 7 milyon 461 bin lira olarak öngördüğü taşınmaz satışlarını 10 katı fazlasıyla gerçekleştirdi. 63 milyon 278 bin 793 lira öngörülenden fazla taşınmaz satışı ile toplam 73 milyon 805 bin lira olacak bütçe açığını 10 milyon 526 bin liraya çekmek için mi bu gayret? 2009-2016 yılları arasında 90 milyon lira tutarında taşınmaz satan Nilüfer Belediyesi’nin sadece 2017 yılında 70 milyonluk satış yapması bütçenin yönetilemez hale gelmesinden mi? Ve 2018 yılında 5 milyon olarak öngörülen taşınmaz satışının 2 ayda 21 milyona ulaşması belediyenin hızla battığı anlamına mı geliyor?
BÜTÇE SORUNU BÜYÜYOR
Yukarıda örnekleri verilen olumsuzluklar Nilüfer Belediyesi’nin büyük bir bütçe sorunuyla karşı karşıya olduğunu gözler önüne seriyor. Nilüfer Belediyesi rakamlarla oynama ve gerçekleri gizleme maharetiyle algı operasyonlarını sürdürürken, satır aralarında gerçeklerin gizlenemeyeceğini göz ardı etmeye devam ediyor. Nilüfer’de vatandaşa hizmet olarak aktarılması gereken kaynaklar, algı operasyonlarına, havai fişek ve gençleri alkol başta olmak üzere olumsuz davranışlara özendiren sözde festivallere akıtılırken, kötü yönetim artık gizlenemeyecek boyutlara ulaşmış durumda.

http://sehirmedya.com/bursa-bolge/mustafa-bozbeyin-boyalari-dokuluyor-1/
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.