SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in danışmanı Feza'dan HDP güzellemeleri

CHP’li Bozbey’in danışmanı Feza Soysal'ın, yazar Arzu Arınel'in paylaşımlarına  HDP propagandası içeren yorumlar yapması takipçilerin

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'in danışmanı Feza'dan HDP güzellemeleri
CHP’li Bozbey’in danışmanı Feza Soysal'ın, yazar Arzu Arınel'in paylaşımlarına  HDP propagandası içeren yorumlar yapması takipçilerinden de tepki gördü. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in danışmanı Soysal, “Solcuyum ama CHP’li değilim. Partinin değil başkanın danışmanıyım” dedi.

 

Yazar Arzu Arınel, sosyal paylaşım sitesinde CHP- HDP ittifakını savunan bir mesaj yayınladı ve içeriğinde, barajı aşmama tehlikesine karşılık sandıkta HDP’yi destekleyecek sosyal demokrat, solcu sayısının azımsanmayacak ölçüde olduğunu iddia etti. Arınel’in mesajı şu ifadeleri içeriyordu: “Bir senedir bu seçimin tek umudunun, CHP-HDP ittifakı olduğunu söyleyip durdum. Elbette çok ileri görüşlü olduğumdan filan değil, oy dağılımının basit matematiği çok netti. Ama maalesef böyle bi ittifak olmadı, olmayacak, CHP seçmeni içindeki MHP beyinliler aklı, inadın ve statükonun önüne koyamadılar. Seçmeninden korkan Parti böyle bir ittifakın adını bile anamadı. Şimdi CHP'nin yapamadığını, seçmen sandıkta kendisi yapma gayretinde… HDP'nin barajı aşamama tehlikesini önlemek için HDP'ye oy vereceğim diyen solcu, sosyaldemokrat, demokrat sayısı az değil… Bu insanlar, seçim sonrası muhtemel bir HDP-AKP ittifakıyla "başkanlık sistemine" geçme riskini alıyorlar. Alıyorlar, çünkü HDP barajı geçemezse, başkanlık sistemi zaten garanti. Peki HDP alacağı bu "destekle" barajı geçebilecek mi? En son ve en iyimser seçim anketlerinde dahi HDP'nin yüzde 10'u aştığı görülmedi henüz… Peki bu durumda CHP yerine HDP'ye oy vermiş olanlar oylarını çöpe atmış, dahası bindikleri dalı kesip, AKP'ye destek vermiş olmayacaklar mı? Eee diyeceksiniz, sonuç ne, ne demeye çalışıyorsun… Bilsem!”

SOYSAL: “KÜRDİSTANI TC’CİLER KURDURACAK”

Arınel’in açıklamasını destekleyen Feza Soysal ise, “HDP barajı kesinlikle aşacak ama aşamazsa da en azında ben elimden geleni yaptım diyeceğim.” Şeklinde yorumda bulundu. Yazılmalara yorum yapan bir takipçi ise, “HDP koşullar elverirse kantonlar ve Türkiye'nin doğusuyla beraber Kürdistanı kurma peşinde.” olduğunu ifa etti. Soysal ise, “Kandil de, İmralı da, BDP de, HDP de ayrı devlet istemiyoruz diyor yıllardır ama benim halkım kilitlenmiş bir şekilde Kürdistan kurulacak diyor. Adamlar istemiyoruz diyorlar ama onlar,yok yok siz kuracaksınız Kürdistan'ı diyorlar. Valla bu gidişle kürtlere zorla kurdurtacaksınız Kürdistan'ı ey TC'ciler” yanıtını yazdı.

“PARTİNİN DEĞİL, BAŞKANIN DANIŞMANIYIM”

“Solcuyum ama CHP’li değilim” ifadesini kullanan Soysal takipçinin, “Face resminizi tıklayınca Nilüfer Belediyesi danışmanı yazıyor. Anladim, CHP li olmayan bir danişman , mümkündür.” Yorumu üzerine şunları yazdı: “Siyasi düşüncelerimden, ideolojimden kaynaklı bir sürü yerde başım derde girdi ama Nilüfer Belediyesinde bunu hiç yaşamadım. Bu nedenle de dogru bulmadığım her şeyi eleştirebildim. Ben partinin değil belediye baskaninin danismaniyim. Size bile insan gibi davranip kahve ikram etmeyi teklif ettim. Tutarsiz olan nerede anlamadim ama hayat boyu faşistleri de söylediklerini de hiç anlamadım.”

 

Bozbey’in villasına Bank Asya haczi

 

Antalya TOKİ inşaatından dolayı  uçan kuşa borcu olduğu söylenen Bozbey’in Çağrışan’daki villası Bank Asya tarafından satışa çıkarıldı. Haciz, yerel seçimlerde desteğini aldığı cemaatle Bozbey arasındaki dostluğun bittiğini düşündürüyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Antalya TOKİ inşaatı ihalesini kazanmış ve işçilerin ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle gündeme gelmişti. Uçan kuşa borcu olduğu söylenen Bozbey’in aynı TOKİ inşaatı için malzeme aldığı firmaya teminat olarak gösterdiği villası satışa çıkarıldı. Çağrışan’daki villanın Bank Asya tarafından satışa çıkarılması, Bozbey ile yerel seçimlerde desteğini aldığı cemaatin arasındaki dostluğu kısa sürdüğünü düşündürüyor. Antalya TOKİ’de yaşanan diğer olayları anlattığımız “Bozbey’in karışık işleri” başlıklı haberimize  http://sehirmedya.com/manset-haberler/bozbeyin-karisik-isleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.