SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in gözü doymuyor!

►Fetih Bağcı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kamuya ait yeşil alanları ticari

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'in gözü doymuyor!
►Fetih Bağcı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kamuya ait yeşil alanları ticari alana çevirerek ranta dönüştürmeye devam ederken, eş dost hısım akrabaya kıyak çekmeye de devam ediyor. Özlüce Uğur Mumcu Bulvarı’nda yeşil alanı imar değişikliği ile sosyal alana çeviren Bozbey, 30 yıllığına yap işlet devret modeliyle kiraya verdi. Tesiste Bozbey’in yeğeni eczane açarken, Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ise akrabaları üzerinden restoran işletiyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve yardımcısı Turgay Erdem’le ilgili yeşil alan ve rant ilişkileriyle ilgili skandallardın ardı arkası kesilmiyor. Nilüfer’deki yeşil alanları imar değişikliği ile ardı ardına ranta açan Bozbey ve ekibi, akıllara durgunluk veren skandallara imza atmayı sürdürüyor. Bunlardan biri de rantın adeta tavan yaptığı Özlüce’deki Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi.

PLAN RANTA BÖYLE EVRİLDİ

Nilüfer’e bağlı Özlüce Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki 2378 ada 11 nolu parsel, 2012 yılına kadar belediye hizmet alanı (BHA) olarak planda yer alıyordu. Ancak bölgenin rahtının yükselmesiyle birlikte parsel çok kıymetli bir hale geldi. Bunun üzerine Bozbey ve yardımcısı Turgay Erdem harekete geçerek parselde plan değişikliği yapılmasını sağladı. Önce belediyenin hisseleri ile vatandaşın hisseleri birbirinden ayrıldı. Karya’nın bulunduğu alan böylece müstakil olarak sosyal tesis alanına dönüştü. Diğer kısım da ise vatandaşlar hisseli olarak belediye hizmet alanında kalarak kamulaştırmayı (çünkü bu fonksiyona göre bu alan kamu alanıdır) bekliyorlar. Vatandaşların alanıyla ilgili bir şey yapılmazken, Bozbey’in ranta dönüştürmek için can attığı Karya parselinde ise işler hızla ilerledi.

AYLIK 2 BİN 817 LİRAYA KİRALANDI

Plan değişikliğinin tamamlanmasının ardından harekete geçen Mustafa Bozbey başkanlığındaki Nilüfer Belediyesi, Belediye mülkiyetinde olan 3783 m2 alanlı Sosyal tesis parseli (2378 Ada 11 Parsel),   Karya Özlüce Park Kültür Eğ. Ve Spor Sist.İnş.Taah.San.Tic.A.Ş’ye 2817.25 lira aylık bedelle 2015 yılında kiraladı. Hemen ardından da yap işlet devret modeli ile Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi, Karya İnşaat tarafından inşa edildi.

EŞ DOST HISIM AKRABAYA RANT

Bozbey tarafından sosyal alanın imar değişikliği ile ranta dönüştürüldüğü Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi’nde işyeri açanlar da dikkatlerden kaçmadı. Mustafa Bozbey’in abisi Ramiz Bozbey’in kızı Selen Bozbey kendi ismini taşıyan eczaneyi burada açtı. Bozbey’in yeğeninin eczanesini Turgay Erdem izledi. Turgay Erdem’in kardeşi ile yakın arkadaşı Bahri Atalay, Karya 29’da restoran işletmeye başladı. Bir süre sonra Atalay ile aralar bozulunca Bahri Atalay buradan ayrıldı. İddiaya göre restoran Turgay Erdem’in yakınları tarafından işletilmeye devam ediyor.

BİR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ DE 8 NOLU PARSELE

Bölgede rant o kadar büyük ki aynı adadaki (2378 ada) 8 nolu parselde de benzer bir yöntem izleniyor. İlk planlamada BHA (Kent içi Terminal Alanı) olarak planlanan alan daha sonra yapılan plan değişikliği ile bir kısmı Park (kent meydanı) olarak düzenleniyor.  Ancak yine içerisine 532,01 m2’lik belediye hizmet alanı parseli oluşturularak Yap-İşlet –Devret modeline zemin hazırlanıyor. Sonrasında ise senaryo aynı şekilde devam ediyor. Bu parsel ÖZDEMİROĞLU TATLI ÇEŞ. LTD.ŞTİ. ye 8752,75 lira aylık bedelle (2015 yılı) kiralanıp yap işlet devret modeliyle yaptırılıyor. Üstelik iddiaya göre bugün bu alan tabanda 532,01 m2’nin çok üstünde alanı işgal etmiş durumda.

TIBA MİMARLIK VE GARİP İŞLER

Karışık ilişkilerin yaşandığı bu operasyonlarda TIBA Mimarlık firması her aşamada yer alıyor. Turgay Erdem’e ait olan ancak Erdem’in devrettiğini söylediği TIBA, Karya 29’un da ortağı olan Buzzpark, Karya 29’un ortağı Karya İnşaat’ın Karya İş Merkezi, haberimizde yer alan Özdemiroğlu Restoran gibi tesislerin çizimlerini yapıyor. Bozbey’in gelini de bu firmada hali hazırda mimar olarak görev yapıyor. Nilüfer’de birçok projede TIBA imzası yer alırken, TIBA’ya iş yaptıranların Nilüfer Belediyesi’nde işlerin kısa sürede hallettikleri de dillendiriliyor.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.