SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO komitelerinin yanında!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’ya değer katan projelerin odak noktasını oluşturan meslek komitelerini

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO komitelerinin yanında!
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’ya değer katan projelerin odak noktasını oluşturan meslek komitelerinin her zaman yanında olduklarını belirtti.
 
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Sinan Ekşi ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, 51. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çetinkaya, komite ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Burkay, Türkiye’de bilgi ve mobil iletişim teknolojileri sektörünün önemli bir büyüme gösterdiğini belirtti.

“KOMİTELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
MOBİSAD üyeleri ve 51. Meslek Komitesi üyelerinin güzel bir sinerji toplantısında bir araya geldiğinin altını çizen urkay, bu örnek işbirliğinin daha da güçlenmesini istediklerini kaydetti. Sektörde bulunan Bursalı firmaların, yaşadıkları hukuki konularla ilgili BTSO’nun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nden faydalanabileceklerini ifade eden Burkay, sektörle ilgili hukuksal ve teknik sorunların çözümüne yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Burkay, “Türkiye’de oda ve borsalar bünyesinde ilk defa hayata geçen merkezimiz, iş dünyasının hukuki konularını çözüme kavuşturuyor. Günümüzde tahkim ve arabuluculuk yöntemi ile davaların yüzde 98’i sonuçlanıyor. Firmalarımız mutlaka merkezimizin sunduğu bu imkanlardan faydalanmalı. Meslek komitelerimiz bizim için büyük önem taşıyor. BTSO olarak meslek komitelerimizin her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

 
“DEVLETİMİZİN KAYNAKLARINI İŞ DÜNYASINA KAZANDIRIYORUZ”
Burkay, devletin iş dünyasına ve girişimcilere yönelik sunduğu imkanları Bursa ekonomisine kazandırmaya devam ettiklerini kaydetti. Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projelerinin 4,5 milyon dolara kadar desteklendiğini ifade eden Burkay, şimdiye kadar 5 Ur-Ge Projesi’nin Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandığına dikkat çekti. Bursa’ya değer katan projelerin bütçelerinde devletin kaynaklarından faydalandıklarını anlatan Burkay, “Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, Enerji Verimliliği Merkezi, Ur-Ge projeleri, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari gibi projelerimizde devletin kaynağını iş dünyamızın yararına kullanıyoruz. Devletin iş dünyamıza sunduğu çok önemli kaynaklar var” açıklamasını yaptı. MOBİSAD Başkanı Sinan Ekşi, 1998 yılında kurulan derneğin 3 bine yakın üyeye sahip olduğunu söyledi. Sektördeki meselelerin çözüme kavuşması için projeler ürettiklerini dile getiren Ekşi, “Sektörde 20 bine yakın işletme faaliyet gösteriyor. Hizmet anlamında geniş bir ağa sahip sektörümüzün de bazı sorunları var. Telefon klonlaması ve bir takım hukuki uyuşmazlıklarla ilgili meselelerimizin çözüme kavuşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. BTSO’nun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, firmalarımıza önemli fayda sağlayabilir. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren BTSO’ya teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“GELECEK ARTIK BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE”
Ticaret ve sanayi odaları ile birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade eden Ekşi, “Gelecek, artık bilgi teknolojileri ile şekilleniyor. Ülkemizin gelişmesi noktasında üzerimize düşen görevi yapma gayreti içindeyiz. Kamu kurumları ile ortak hareket ederek, sektörümüzü ilgilendiren konulara çözüm bulmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.