SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO OSB'de Ali Uğur yeniden başkanlığa seçildi

Bursa Ticaret Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi'nde (BTSO OSB) başkanlığına Ali Uğur yeniden getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2012 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2012 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Bursa Ticaret Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi'nde (BTSO OSB) başkanlığına Ali Uğur yeniden getirildi.





Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan BTSO OSB'nin genel kurulu yapıldı. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Uğur oy birliği ile yeniden göreve getirildi. Yaklaşık 200 üyesinin bulunan BTS OSB'nin üyelerinin tamamına yakını genel kurulda hazır bulundu.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, BTSO'dan ayrılma talebinde bulunmuş, çıkartılan torba kanunla bu gerçekleşmişti. Sanayiciler, bu ayrılığın ardından ilk kez BTSO'ya bağlı olmadan kendi seçimlerini gerçekleştirmiş oldu. BTSO'da yapılan seçime OSB üyesi sanayiciler katıldı. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından yönetim ve denetim kurul raporları ve bilanço oylandı. Tek listeyle üyelerin karşısına çıkan Ali Uğur güven tazeledi.
Sanayi bölgesinin Bursa ve ülke ekonomisine büyük kütkılar sağladığını belirten Uğur, "1960 yılından bu yana faaliyet gösteren sanayi bölgesi, Bursa'ya olduğu kadar Türkiye ekonomisine de çok büyük katkılar sağladı. Bölgede toplam 291 parsel üzerinde 240 işletme faaliyet gösterirken, 38 bin kişiye istihdam imkanı sağlanıyor. Toplam 5 milyar dolar ihracat yapılıyor. Sanayi bölgesine kazandırmak istediğimiz yeni tesisin çalışmalarına da devam ediyoruz" dedi.

Ali Uğur'un başkan seçilmesinden sonra genel kurulda kullanılmayan arsa ve fabrika binalarından aidat alınması tartışması yaşandı. Katılım payı ödememiş boş arsalar ve kullanılmayan fabrikalardan belli miktarlarda aidat alınmak istenmesine bazı üyeler tepki gösterdi. Bunun üzerine Uğur'un teklifiyle konu mart ayında yapılacak mali genel kurulda görüşülmek üzere ertelendi.
Ali Uğur başkanlığındaki yönetim kuruluna Hüseyin Durmaz, Cemal Tuna, Baran Çelik, Yavuz Yiğit girdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.