SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'dan basına sansür!

Gazete Bursa, 12 Mayıs Salı günkü sayısında “Burkay'ın Outwork'ü şimdi de BEBKA'dan çıktı” başlığı ile yayınladığı haberde BTSO Başkan

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'dan basına sansür!
Gazete Bursa, 12 Mayıs Salı günkü sayısında “Burkay'ın Outwork'ü şimdi de BEBKA'dan çıktı” başlığı ile yayınladığı haberde BTSO Başkanı Burkay ile Outwork firması arasındaki ilişkileri gündeme getirmişti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası habere tepki göstererek, İnovasyon konulu toplantıya gazetenin muhabiri Mehmet Ali İncioğlu almadı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, Gazete Bursa muhabiri Mehmet Ali İncioğlu’nun Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen İnovasyon konulu toplantıya alınmamasını ortak bir açıklama ile kınadı.

Akreditasyon uygulamasının her zaman bir sıkıntı olmakla birlikte günümüz Türkiye’sinde artık sansür boyutlarına yükselen bir problem haline geldiğini ifade edilen açıklamada, “Kim tarafından uygulanırsa uygulansın, ayrımcı ve ötekileştirici anlayışı yansıtan bu uygulama, anayasal güvence altındaki basın ve ifade özgürlüğünü ihlaldir. Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak uygulamadan duyduğumuz rahatsızlığı ifade ediyor, BTSO yönetimini, uygulamayı gerçekleştirenler hakkında gerekli uyarıları yapmaya davet ediyoruz” denildi. Bursa medyasının kamuoyunu bilgilendirme görevi olduğu ve halkın haber alma özgürlüğü adına görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, akreditasyonun aynı zamanda eşitlik ilkesine de aykırı olduğuna vurgu yapıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.