SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'dan iş kazaları semineri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yapı sektöründe iş kazalarını önlemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katıl

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2015 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'dan iş kazaları semineri
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yapı sektöründe iş kazalarını önlemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla 9 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek olan ‘Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Semineri’ne ev sahipliği yapacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, ölümlü iş kazaları açısından ilk sırada yer alan yapı sektöründe cephe iskelelerinin güvenlik şartlarına uygun olmamasından kaynaklı iş kazalarının önlenebilmesi amacıyla Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) ile imzaladığı protokol kapsamında “Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi’ni yürütüyor. Proje kapsamında 2014 yılının Aralık ayında Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin’de eğitim semineri düzenlendi. Yeni yılın ilk eğitim semineri ise BTSO ev sahipliğinde Bursa’da gerçekleştiriliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ve Almanya İnşaat Meslek Sandığı Temsilcisi Karl Heinz Noetel’in konuşmacı olarak katılacağı seminer, 09.00-17.00 saatleri arasında BTSO Merkez Binası’nda gerçekleştirilecek. Söz konusu seminer programı kapsamında, “Türkiye’de Cephe İskeleleri ile İlgili Mevzuat ve Standartlar”, “İnşaatlarda Denetim ve İdari Yaptırımlar”, “Cephe İskelelerinin Üretim ve Belgelendirilmesi”, “Cephe İskelelerinin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri” ve “Güvenli Cephe İskelesinin Karşılaştırmalı Maliyet Analizi” gibi konular işlenecek.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, çalışma hayatının olmazsa olmazları arasında bulunan iş sağlığı ve güvenliği konusunun diğer sektörlerde olduğu gibi yapı sektöründe de büyük bir önem teşkil ettiğini ifade etti. Çalışma şartları bakımından birçok riski barındıran sektörde iş kazalarının önlenmesine dönük önemli bir eğitim programı düzenlendiğini belirten İbrahim Burkay, “Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, inşaat sektöründe de en yoğun faaliyetlerin gerçekleştirildiği şehirlerin başında gelmektedir. Sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz, bu seminer programında iş kazalarının önlenmesi noktasında önemli bilgilere sahip olacaklardır” diye konuştu.
(BRK-AF)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.