SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'dan Sarıkaya'ya ziyaret

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, 12. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yıldız, Komite Üyeleri Burhan Sayılg

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'dan Sarıkaya'ya ziyaret
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, 12. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yıldız, Komite Üyeleri Burhan Sayılgan ve Mehmet Levent Tanrıer İl Milli Eğitim Müdür Vekili Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti.

Sarıkaya’ya yeni görevinde başarılar dileyen Aytuğ Onur, BTSO olarak Bursa’da sadece ekonomi ve sanayi alanında değil, eğitim projelerinin de destekçisi olduklarını söyledi. BTSO’nun, kazandırdığı eserlerle eğitime büyük önem verdiğini gösterdiğini anlatan Aytuğ Onur, bu konuda BTSO Akademi Projesini başlattıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BTSO’nun ortak projelerde daha fazla yer almasını istediklerini anlatan Aytuğ Onur, “BTSO olarak biz Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışmaya hazırız. Eğitimle ilgili projelere ayrı bir önem veriyoruz. 35 bin üyesiyle Bursa ekonomisine yön veren BTSO’nun Türkiye ve Bursa’nın geleceğinin şekillenmesinde büyük rol oynadığını biliyoruz. Bu açıdan kamu kurumları ile işbirliği bizim için ayrı bir önem taşıyor” dedi.
BTSO 12. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Gıda Güvenliği Satım Alım ve Tüketimi seminerleri vermeyi planladıklarını anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya’dan gıda güvenliği seminerleri konusunda destek vermesini isteyen Yıldız, “Güvenilir gıda konusunda kamuoyunda bilgi kirliliği bulunuyor. Biz de bu açıdan eğitim seminerleri yapmaya karar verdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle okullarda öğrencilerimize eğitimler vermek istiyoruz. İlk etapta öğrencilerde bu farkındalığı oluşturacağız. Ardından Bursa genelinde sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak seminer, yazılı ve görsel medya aracılığı ile halkımızı bu konuda doğru bilgilendirmek istiyoruz” diye konuştu.
Eğitim alanındaki yatırımları dolayısıyla BTSO’dan gurur duyduklarını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “BTSO, işbirliği yaptığımız en önemli kurumlardan birisi. Biz eğitim alanında her türlü desteği vermeye hazırız. Gıda güvenliği konusuna Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ayrı bir önem veriyoruz. BTSO’nun da bu projeye öncülük etmesi ve ilk olarak okullardan başlaması güzel bir fikir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.