SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'nun örnek projesinde eğitimler başladı

Sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2015 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'nun örnek projesinde eğitimler başladı
Sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde otistik çocuklar için düzenlediği eğitim programı başladı.
BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk gün eğitimlerine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, BTSO Genel Sekreter Yardımcıları Okay Civelek ve Hasan Erdem’in yanı sıra öğretmenler ve öğrenci velileri de katıldı. Eğitim öncesi değerlendirmede bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ulcay, otistik çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak adına yapılan çalışmanın önemine değindi. Yusuf Ulcay, BTSO’nun liderliğinde hayata geçirilen projede, Uludağ Üniversitesi’nin akademik kadrosu tarafından verilen eğitimlerin sadece okul öğretmenlerini değil, öğrenci velilerini de kapsadığını dile getirdi. Prof. Dr. Ulcay, “Proje ile otistik çocuklara verilen eğitimin kalitesi artacak. Toplumda da bu konuda önemli bir farkındalık oluşacak” dedi.
“BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”
Vali Yardımcısı Müftüoğlu ise, otistik çocukları olan ailelerin yaşadıkları zorlukları anlattı. Müftüoğlu, “Otizmli çocuklarımızı geleceğe güvenle hazırlamak zorundayız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Başka şansımız yok. BTSO, Uludağ Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzü bu eğitim projesinin hayata geçmesi adına gerçekleştirdikleri işbirliklerinden ötürü kutluyorum. Eğitim programının faydalı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
"EĞİTİMİN NİTELİĞİ ARTACAK"
Özel eğitime ihtiyaç duyan otistik çocuklara daha nitelikli eğitim verilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, mayıs ayında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla işbirliği protokolü imzalanmıştı. Protokole, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya imza atmıştı. Söz konusu protokol kapsamında gerçekleştirilen eğitimler 1 yıl sürecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.