SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğine gitti

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü arasında bilimsel araştırma, uygulama ve eğitim protokolü imzalandı. Yapı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2013 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2013 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTÜ ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğine gitti
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü arasında bilimsel araştırma, uygulama ve eğitim protokolü imzalandı. Yapılan işbirliği kapsamında ormancılık ve orman ürünleriyle ilgili faaliyetlere ve sorunlara birlikte çözüm bulunması ve akademik bilgi birikiminin uygulamaya aktarılmasında işbirliğini gidilecek.



BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun, Orman Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ramazan Kurt gönüllü işbirliği protokolünü imzaladı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversite olarak görevlerinden birinin de çevre için araştırma yapmak olduğunu belirtti. Bursa’nın orman bakımından çok zengin olduğunu anlatan Rektör Ali Sürmen, “Bizim de bu durum üzerine aktif hale getirdiğimiz ikinci fakültemiz; orman fakültemiz oldu. Orman fakültemize gelen öğretim üyesi arkadaşlarımız geldikleri günden itibaren, çevre ile bütünleşmek üzere faaliyetlerini başlattılar. Orman Bölge Müdürlüğümüzle fevkalade güzel ilişkiler içinde çalışmalarına devam ediyorlar. Bu protokolün bölgemiz ve üniversitemiz arasındaki iş birliğine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da çalışmalarını bilimsel usul ve esaslara uygun olarak geliştirmek istediklerini kaydetti. Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: “Bursa’da da bir orman fakültesinin kurulduğunu öğrenince gerçekten heyecanlandık. Tek kanatlı kuş uçmaz diye bir atasözü var. Biz de uygulamacılar olarak bir kanadımız uygulama, bir kanadımız da üniversiteler, araştırma enstitüleri olsun, sürekli üniversitelerle iş birliği içinde olalım, yeni gelişmeleri öğrenelim, onların bilgilerinden birikimlerinden faydalanalım istiyoruz. Bu nedenle böyle bir protokol düzenlemeyi arzu ettik.”

Orman fakültelerini fidanlıklar gibi gördüklerini anlatan Coşkun, “Nasıl ki fidanlıktaki fidanlar iyi yetişirse, sahaya dikildiği zaman tutar ve iyi ağaç olur. Orman fakültemiz ileride öğrenci aldığı zaman bizler de hocalarımıza ve öğrencilerimize her türlü katkıyı vererek bu öğrencilerin iyi yetişmesine katkıda bulunacağız.” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.