SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ kampüsü Kestel'e yapılacak

Bursa Şahabettin Harput, Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) kampüsünün daha önceden Kestel’de belirlenen araziye yapılacağını açıklad

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Şahabettin Harput, Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) kampüsünün daha önceden Kestel’de belirlenen araziye yapılacağını açıkladı. 


Makamında düzenlediği basın toplantısında BTÜ’nün kampüsüne ilişkin yerel medya organlarında yer alan haberleri değerlendiren Vali Harput, BTÜ’nün kampüsünün Kestel’deki araziye yapılacağını söyledi. Vali Harput şöyle devam etti: “Zaman zaman BTÜ ile alakalı basında farklı algılamalara yol açan, (acaba BTÜ kampüsünün kurulacağı yer seçiminde bir değişiklik mi düşünülüyor, acaba nereye kurulacak) gibi bazı gazete manşetlerinde haberler yapılıyor. Bununla alakalı ben, konuyu hem BTÜ rektörüyle hem Kestel Belediye Başkanı ile hem de Kalkınma Bakanlığımız ile görüşmek suretiyle açık net bir bilgi vermek istiyorum. BTÜ’nün kampüs alanı kesinlikle Kestel bölgesinde seçilen alandır. Hiçbir şekilde bu alanın değiştirilmesi söz konusu değildir. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın da ağzından deklare edilmiştir. Bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir. Bu vatandaşın kafasında acaba Yıldırım'a mı kayıyor, gerekçeler nedir. Yıldırım’la alakalı bazı farklı bilgiler yansıdı. Bursa’nın son 5 yılını en iyi bilen bir insanım, 5 yıldır valiyim. Malum yer, daha evvel Yıldırım Kaymakamlığı’nın kullandığı alan iken biz BTÜ’nün kurulmasını çabuklaştırmak üzere bizzat devreye girerek kaymakamlığa yeni yer yapmak suretiyle o alanı boşaltmıştık.”

YILDIRIM’DAKİ ALAN YABANCI DİL EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Büyük bir üniversitenin kampüs olarak yerleşmesi için Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi’ndeki yerin küçük geldiğine işaret eden Vali Harput, daha önce otel olarak planlanan Eğitim’deki alana üniversitenin üst düzey konukları için sosyal tesis ile öğrencilerin ve halkın da eğitim alabileceği yabancı diller eğitim merkezi inşa edileceğini duyurdu. Merkezde halka yönelik yabancı dil eğitiminin verilecek olmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Vali Harput, “Kestel Belediyemiz arazinin kamulaştırılmasıyla alakalı üniversitemiz hesabına belli bir meblağ intikal ettirdi. Kestel’deki yerin kamulaştırılmasıyla alakalı çalışma başladı. BTÜ Rektörü ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelerek son noktayı koyacağız.” diye konuştu.

BTSO’DA GRUPLAŞMALARA İZİN VERMEM

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 19 Şubat’ta yapılacak seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vali Harput, seçimlerle alakalı basın yayın organlarında çıkan bazı haberlerin kendisini rahatsız ettiğini dile getirdi. BTSO’nun çok güçlü bir kuruluş olduğunun altını çizen Vali Harput, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parsaker ve Uludağ İhracatçılar Birliği Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay’ın aday olan seçimlerde üyelerin tercih edeceği yönetimin işbaşına geleceğini kaydetti.

Vali Harput, “Değişik adayların olması son derece doğaldır. Bursa’da şunun veya bunun gelmesi, şucuların ya da bucuların gelmesi, şu kesimin gelmesi, şu fikrin, şu ideolojinin gelmesi gibi bir algılamaya kesinlikle karşıyım. Böyle algılamaya ne müsaade ne müsamaha ederim. Burası herkesi kucaklayan bir çatı örgütüdür. Her 2 arkadaşımız oraya aday olmuştur. BTSO üyeleri de kendi hür idareleriyle istedikleri adayı tercih etmek suretiyle oraya bir aday seçecek. Beni üzen bazı duyumlara alıyorum." şeklinde konuştu.

"BTSO hiçbir zaman bir ekibin, ekolün tasarrufunda, inhisarında bir yer değildir ve olmayacaktır." diyen Vali Şahabettin Harput, "BTSO, herkesimin saygın itibarlı güçlü hizmet veren, üreten Bursa’nın adını sadece Türkiye’de değil Türkiye dışında da taşıyan bir organ olmalıdır, meseleye böyle yaklaşmalıyız. Çalışmalarda yanlış anlamalara yol açabilecek her türlü sözden her iki adayın da kaçınmasını istiyorum. Bursa’da bir taraf olabilecek farklı insanların bir yerde toplandığı gibi izlenimden, her türlü hareketten tüm adayları ve tüm tarafları uzak durmaya, Bursa’nın birliğine beraberliğine hizmet edecek anlayış içerisinde davranmaya hareket etmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.