SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ Yıldırım kampüsü eğitim binası açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım Yerleşkesi eğitim binasının açılı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTÜ Yıldırım kampüsü eğitim binası açıldı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım Yerleşkesi eğitim binasının açılışının ardından "Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü" konulu ilk dersi verdi.

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım Yerleşkesi eğitim binasının açılışının ardından "Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü" konulu ilk dersi verdi.
Aslan, BTÜ'de 2015-2016 akademik yılı ve Yıldırım Yerleşkesi eğitim binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitenin bilim ve teknoloji üssü olma misyonu taşıdığını belirten Aslan, Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nın bu iki kavramı barındırdığını ifade etti. Bursa'nın Türkiye sanayiinin beşiği olduğunu söyleyen Aslan, "İlk dersi vermek zordur. Sembolik de olsa bu semboliğin ötesine geçip bazı şeyleri, hem ülkemizin hedefleri açısından, hem bakanlığımızın ve diğer yirmi bakanlığın hedefleri ile geleceğimizi şekillendirme açısından belki kulağınıza birazcık kar suyu kaçırabilirsem, benim için mutluluk kaynağı olacak. Dersin adı, Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü. 'Refah toplumu' denildiğinde, aslında bir sürü iç içe kavramlar var" diye konuştu.
"Refah toplumundan anlayacağımız şey, yüksek gelirli ülkeler sınıfına girmiş olmaktır" diyen Aslan, teknoloji üreterek, refah toplumuna ulaşılabileceğini anlattı.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, dünyayı izleyen, okuyan, yapılması gerekenleri tespit eden bir üniversiteyi hayata geçirmek için çalıştıklarını vurguladı. İlk etapta şehir ve bölge sanayiine, topluma ve bütün paydaşlarına çözüm üreten, güç katan kuvvetli bir bilim yuvası olmak istediklerini ifade eden Karademir, "Dünya standartlarında mezunlar vererek, bilim üretmek, projeler yapmak ve teknolojiyi takip eden değil, yönlendiren bir 'bilim ve teknoloji üssü' olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Törene Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.