SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ'de mezuniyet çoşkusu yaşandı

 Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimar Sinan Yerleşkesinde 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştiri

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTÜ'de mezuniyet çoşkusu yaşandı
 Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimar Sinan Yerleşkesinde 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile özel öğrenciler diplomalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

Mezuniyet törenine, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, DMO 1 Nolu Müdürü Ahir Al, DMO Müdürü Murat Kaya, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, BALKANTÜRKSİAD ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.


İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından tören açılış konuşmasını yapan Fakülte ve İnşaat Mühendisliği Bölüm 1.si Ali Ekber Sever, “Eğitim hayatımız burada sona erse de yeni şeyler öğrenmenin, kendimizi geliştirmenin ve yaşam boyu öğrenme sürecinin devam edeceğinin farkındayız. Bu zamana kadar bize emek veren hocalarımız, ailelerimiz ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere çalışmaya devam edeceğiz. 4 yıl önce vefat eden babam ve üniversite eğitimi boyunca sonsuz desteği ile yanımda olan cennet kokulu anneme teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Üçüncü mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, “Milletlerarası mücadelede, eğitim alanı hiç şüphesiz en önemli cepheyi oluşturmakta. Bilgi üretmeyen, bilgiyi ürüne çeviremeyen milletler, diğer kuvvetli ülkelerin pazarı, kuklası, oyun alanı ve sömürü adacıkları olmaktan kurtulamazlar. Bu nedenle ülkemiz için her şeyden önce en önemli zenginlik yetişmiş insan kaynağıdır. Bizler, idealleri konuşan, hedefleyen ama gerçek ortamların da farkında olarak, imkânlar çerçevesinde en mükemmel işleri çıkarmaya azami gayret gösteren eğitim ordusu olarak bu cephede çalışacağız. 2023, 2071 hedefleri doğrultusunda ise siz gençlerimize çok fazla sorumluluk düşmektedir. Eleştirel bakış açısını bırakmadan, problemlere çözüm getiren, üretim yapan, kalkınmaya dinamizm katan ülkemizin eğitimli gençleri içine hızla katılmak zorundasınız. Bu yolda sizlerin çok başarılı olacağınıza, BTÜ ismini yücelteceğinize, peşinizden gelen kardeşlerinize yeni kapılar açacağınıza inanıyoruz. Yolunuz açık olsun.” İfadelerinde bulundu.


Bursa’da teknik üniversite okumanın önemli olduğunu ifade eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Hayatınızın en önemli anı olan bu günü hiç unutmayacaksınız. Çok güzel bir şehirde, çok özel bir üniversitede okudunuz. Ve her şeyden önemlisi bir meslek sahibi oldunuz. Bu çok önemli bir husus. Bursa gibi imparatorluklara başkentlik yapmış bir şehirde okudunuz, yaşadınız, havayı teneffüs ettiniz. En kıymetli hoca yaşadığınız şehirdir. Roma'da mimarlık okumakla Güney Afrika'daki bir şehirde mimarlık okumak arasında bin derece fark vardır. Bursa'da, sanayinin başkentinde, teknik üniversite okumakla farklı şehirlerde teknik üniversite okumak arasında fark vardır. Siz de bu ayrıcalığı yaşamış bulunuyorsunuz. Sizleri aydınlatmak üzere kendilerini tüketen hocalarımıza ve her koşulda sizleri destekleyip bu günlere gelmenizi sağlayan ailelerinize teşekkür ediyor, mezuniyetin sizlere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.


Tören, okul birincisinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, mezun olan 92 öğrencinin diplomalarını almasıyla sona erdi. (Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.