SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ'den TEKNOFEST 2019 çıkarması

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci topluluklarına üye toplam 75 öğrenci 10 ayrı takım ile katılacakları İstanbul Havacılık, Uzay ve

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci topluluklarına üye toplam 75 öğrenci 10 ayrı takım ile katılacakları İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) yarışmalarında yazılım, tasarım ve insansız otonom araçları ile boy gösterecekler.

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir yelpazede 19 farklı kategoride gerçekleştirilecek. Türkiye ile birlikte 123 farklı ülkeden 17.773 takımın başvuru yaptığı TEKNOFEST yarışmalarında bu yıl 2000’in üzerinde takım finallerde yarışmaya hak kazandı. Geçen yıl yarışmalara 6 takım ile katılan ve BENDİS takımı ile İnsansız Hava Aracı Döner Kanat Kategorisi’nde birincilik kazanan Bursa Teknik Üniversitesi bu başarısı sonrasında 2019 TEKNOFEST’te paydaş üniversite olarak yer alıyor. BTÜ öğrencileri ise bu seneki TEKNOFEST yarışlarında Bursa’da ilk kez geliştirilen teknolojik araçlar ile 10 ayrı kategoride derece almak için mücadele edecekler.



TEKNOFEST 2019 Yarışmaları 10-14 Eylül arasında Savaşan İHA kategorisi ile İstanbul Yenikapı’da başlıyor. BTÜ Öztürk takımı Fırat isimli SİHA ile bu kategoride yarışacak. Kocaeli Körfez Yarış Pistinde 14-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Elektrikli Araç Yarışlarında BTÜ’yü Hacıwatt_S aracı ile Elektromobil takımı temsil edecek. İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ise iki ayrı alt kategoride 16-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak. BTÜ öğrencileri Sabit Kanat İHA dalında Poyraz, Döner Kanat İHA dalında ise Quadruplet takımları ile derece mücadelesi verecek. TEKNOFEST kapsamındaki diğer tüm etkinlik ve yarışmalar ise 17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek. Uçan Araba Tasarım Yarışmasında Tayyar Airlines, İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde Brainwaves, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında BTU ROV, Yapay Zekâ kategorisinde ise Polymaths, Team-Sah ve Deepest Teaching takımları Bursa Teknik Üniversitesi’ni temsil edecek.



BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Şara, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 26 ayrı programda 3100 öğrencilerinin bulunduğunu hatırlatarak; “Dinamik ve proje geliştirme geleneğine sahip akademik kadromuz ile tüm öğrencilerimizi geleceğin teknolojilerini üretebilecek seviyede yetiştiriyor, her birine üst düzey laboratuvar ve atölye imkânlarımızdan eşit oranda faydalanma imkânı sunuyoruz. Bu doğrultuda her sene artan sayıda öğrenci ve takımla katıldığımız teknoloji yarışmalarında Bursa’yı da temsil ederek bizleri gururlandıran dereceler alıyoruz. Öğrencilerimizin geliştirdiği ve yüksek teknolojik özellikleri ile Bursa’da ilk olma özelliğine sahip yazılım ve tasarımlar, beyin gücü ile hareket edebilen tekerlekli sandalye prototipi, elektrikli otomobil, insansız sualtı aracı, savaşan döner kanatlı İHA gibi araçlar ile takımlarımızdan bu yılki TEKNOFEST yarışlarında da dereceler bekliyoruz. Öğrenci takımlarımızın danışmanlığını yürüten akademisyenlerimize ve her türlü ihtiyacımızda desteklerini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof. Dr. Arif Karademir’e teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.



TEKNOFEST 2018 İnsansız Hava Aracı Döner Kanat Kategorisi’nde birincilik kazanan BENDİS takımı üyesi Elektrik Elektronik Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi Özge Özel; “Geçen sene katıldığımız yarışmada üniversitede öğrendiğimiz teorik bilgiyi uygulamaya dökme ve takım ruhu ile stratejik kararlar alma tecrübesi edindik. Ülkemizin stratejik alanlarına yönelik fikirler geliştirmek ve yüksek teknolojiye sahip insansız hava araçları üretebiliyor olmak gurur verici. Üniversitemizdeki üst düzey laboratuvar - atölye imkânları, danışman hocalarımızın katkıları ve seneler içerisinde takımda edindiği üretim tecrübeleri sayesinde mezuniyet sonrasında Türkiye’nin savunma sanayiine yönelik en iyi kurumlarında çalışmaya başlayan arkadaşlarımız var.  Bu sene TEKNOFEST yarışmalarında BTÜ’yü 75 arkadaşımla 10 takım halinde temsil edecek ve derece almaya çalışacağız, tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.



 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.