SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu atıklar gökten mi iniyor?

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizde  “Zehirleniyoruz ey halkım!” başlıklı haber üzerine; SS Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2012 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Geçtiğimiz haftalarda gazetemizde  “Zehirleniyoruz ey halkım!” başlıklı haber üzerine; SS Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, Gürsu OSB ve neden olduğuna hiçbir anlam veremediğimiz Gürsu Belediyesi tarafından açıklamalar gönderildi.

Bunlardan açıklama formu taşıyan sadece SS Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi adına gelen metindi. Gerek Gürsu OSB ve gerekse Gürsu Belediyesi ‘tekzip’ başlıklı açıklamaları tercih etmişler. Özellikle Gürsu Belediyesini kullandığı tabirler daha önce belediye hakkında yaptığımız haberlere nispet yaparcasına hakaret içeren ifadelerle dolu, ne yazık ki. Oysa içinde ‘belediye’ geçen tek cümle ‘Belediyenin umursamaz tavrı’ şeklinde görüşüne başvurduğumuz şahsın kanaatini yansıtan cümledir. Bu kısa cümleden koskoca bir tekzip metni üreten yaklaşımı parantez içerisine alıp konuya dönüyoruz:

Yaptığımız haber iki bölümden oluşmakta ve bu bölümlerde Nilüfer Çayı’na akan atık sularla ilgili olarak TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin’in görüşlerine, diğer bölümde de Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez’in görüşlerine yer verdik. Haber incelendiğinde metnin neredeyse tamamının bu iki görüşe ayrıldığı görülecektir. Biz Şehir Gazetesi olarak yayımlanmaya başladığımız günden itibaren her türlü cevap hakkına saygılı olduğumuzu deklere etmiş ve yasal anlamda mecbur olup olmadığımıza bakmaksızın gelen açıklamaları yayımlamıştık. Hala aynı kanaatimizi muhafaza ediyoruz ama gazetemize yönelik husumet yaklaşımlarını da bu kapsamda ele almayı kesinlikle düşünmüyoruz. Şehir Gazetesi olarak bir problem olduğundan kuşku bulunmayan ‘atık su’ sorununu ilgili taraflardan birinin iddiaları ekseninde ele aldık ve buna yönelik aksi istikametteki görüşleri de elbette yayımlarız. Amacımız Bursa halkına hizmet olduktan sonra sözün kimin tarafından söylendiğinin bir önemi tabii ki kalmaz. Ama şu var ki, iddiaları yalanlayanlar mevcut atık suların gökten indiğini filan mı düşünüyorlar? Eğer ortada böyle bir durum varsa, Gürsu OSB ve Yeşil Çevre gibi kuruluşlar, “Biz yapmadık” derken bunu kimin yaptığını da söylemeleri gerekmez mi? Evet, bir kez daha soruyoruz o halde!

Çevreyi kirleten ovayı zehirleyen bu atıklar gökten mi iniyor? Kimdir bunların failleri?

Sakın bunlar yasal varlıkları olmayan ruhsatsız yapılardan kaynaklandığı için resmi veriler içerisinde yer almayan unsurların marifeti olmasın?

Eğer böyle bir durum varsa başta Belediye olmak üzere Gürsu OSB gibi kurumlar bundan sorumlu değil midirler? İşte, Gürsu OSB’nin özellikle Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez’i hedef alan açıklaması ile ‘Yeşil Çevre’nin açıklama metni:
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.