SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu ayıp size yeter! 2

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’in kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’ne 200 metre mesafedeki kaçak inşa

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu ayıp size yeter! 2
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’in kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’ne 200 metre mesafedeki kaçak inşaatını belediyeler görmedi, poşete gizlenen bina tamamlandı. Vatandaşın barakasını yıkıp bunu reklam eden Osmangazi Belediyesi, Amil’in kaçağına ise ne hikmetse dokunmadı.

 

AK Parti Bursa Teşkilatı’nda Başkan Cemalettin Torun ve ekibinin skandallarını her gün bir yenisi eklenirken, Torun’un maharetli (!) yardımcıları milletin gözüne baka baka kanun dışı işler görmeye devam ediyor. Bursa Şehir Gazetesi’nin iki kez manşete taşıdığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’in kaçak inşaatı, kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen poşet içinde tamamlandı ve açığa çıktı.

YEŞİL ALANDA RUHSATSIZ İNŞAAT

Torun’un kurnaz yardımcısı Asım Amil’in referandum sürecinde ülke anayasa değişikliği ile meşgulken planda yeşil alan olarak görünen alana ruhsatsız inşaata başladı. Amil, Osmangazi’ye bağlı Zafer Mahallesi 3591/96 parselde, Ankara Yolu’na cephe inşaatını branda ile kapatarak gizlemeye çalıştı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne sadece 200 metre mesafedeki inşaatı Bursalılar gördü, kamuoyunda büyük bir tepki oluştu. Ancak, ne belediye başkanları ne de bürokratları kaçak inşaatı bir türlü görmedi. İnşaat poşet içinde hızla ilerledi ve tamamlandı.

ÖNCE HAPİS ARDINDAN PARA CEZASI

Asım Amil’in ruhsatsız olarak kaçak yaptığı binasıyla ilgili 2010 yılında Osmangazi Belediyesi’nin şikâyeti üzerine 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldığı da ortaya çıkmıştı. Amil’e kaçak yapıdan dolayı mahkemenin hapis cezası verdiği ancak kararın Yargıtay tarafından bozulurken, hapis cezasının daha sonra Kültür Varlıkları Kanunu’na muhalefetten 3 bin lira para cezasına dönüştürüldüğü biliniyor.

OSMANGAZİ NEDEN SUSKUN?

Osmangazi Belediyesi, vatandaşın bir göz barakasını yıkıp kaçak yapılaşmayla mücadele ediyorum diye reklam yaparken iş AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’e gelince “Görmedim duymadım”ı oynuyor adeta. Vatandaşa gücü yeten Osmangazi Belediyesi, yetki alanında olan ve yeşil alanda inşa edilen kaçak yapının yapımını vatandaşlar gibi izlemekle yetindi.  AK Parti’nin Bursa’da kan kaybetmesinin en büyük nedenlerinden biri olarak gösterilen bu davranışlara İl Başkanı Cemalettin Torun’un göz yumuyor olması ise parti kulislerinde tepkiye yol açıyor. Amil, makamı kendi şahsi işleri için kullanıyor ama kimse dur demiyor.

MUSTAFA ALTIN SUÇ İŞLEDİ

Yeşil alan olan bina için ilgili Osmangazi Belediyesi’nden ruhsat alamayacağını bilen Asım Amil,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’a gidiyor. 2 Mart 2017 tarihli belge ile Altın, yetkisinde olmayan bir alanda Amil’e izin veriyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Amil, bu izin üzerine referandum sürecini de fırsata çevirerek, binanın çevresini branda ile çevirerek sözde tadilat yapıyor ancak bina yenileniyor. Altın, kendi yetkisinde olmayan bir alanda TCK 257’ye göre görevini kötüye kullanarak suç işliyor. İmar gibi çok önemli bir konuda yetkisini aşarak izin veren Altın, bu izni şifai görüşmeler neticesinde verdiğini belgede itiraf ediyor. Yazıda, “İlgili dilekçe ile 3591 ada 95 parselde yer alan yapının bina maliki Asım AMİL tarafından güçlendirme ve dış cephe düzenleme çalışması yapılması için izin verilmesi talep edilmektedir. Yapılacak çalışmalarla ilgili olarak; bina maliki ile yapılan şifahi görüşmeler sonucunda; İlgili İmar Kanunu,  yasa ve yönetmeliklere bağlı kalınması şartı ile yapının güçlendirilmesinin yapılmasından sonra, İskele kurulurken ve yapılacak imalatlar sırasında her türlü yaya ve araçların güvenliği tarafınızdan aldırılmak kaydı ile cephe düzenleme çalışmalarının da tarafınızca yapılmasında idaremizce sakınca görülmemektedir. Bu hususta. Gereğini bilgilerinize rica ederim” ifadelerine yer verdi.

İKİSİ DE BİLİYOR AMA…

Yeşil alandaki kaçak binanın yenilenmesi için Amil’in Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’a başvurması o makamları dolduran kişiler tarafından hemen anlaşılabilecek bir durum. Amil’in yazısını Osmangazi Belediyesi’ne yönlendirmek yerine, yuvarlak laflarla kanunu arkadan dolanarak izin verme girişimi ise işin organize olduğunu gösteriyor. Amil bu yapıya ruhsat alabilecek olsa adresi Osmangazi Belediyesi olurdu. Kanun açık ve alamıyor. O zaman devreye bu tür kanunsuzluklar giriyor.

 

BiR KEZ DAHA SORUYORUZ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’e soruyoruz. Yeşil alan görünen binanın tadilat işleri için izin almak gereken makamın Osmangazi Belediyesi olduğunu bilmiyor musun? Eğer biliyorsan neden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan aldığın helvacı kâğıdı belge ile kanunsuz iş yapmaya kalkıyorsun? Eğer bilmiyorsan seni neden yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı yaptılar? O makamda kendi kanunsuz işlerini takip etmek, kılıfına poşetine uydurmak için mi bulunuyorsun? Bunca hakkında iddia ve söylenti ve kanıt varken istifa etmeyi düşünüyor musun? Sokaktaki vatandaşa benzer bir izin veriliyor mu? Çıkan kanun ve yönetmeliklere sizin uyma zorunluluğunuz yok mu? Vatandaş yapınca yıkılan kaçak yapı size gelince nasıl oluyor da tadilat ediliyor? Bu cesareti nereden alıyorsunuz?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.