SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu cennet satılık

 Bursa'da, 60 türden fazla kuşu bünyesinde barındıran ve göçmen kuşların evi haline gelen kuş cenneti satılığa çıkarıldı. Uluabat Göl

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa'da, 60 türden fazla kuşu bünyesinde barındıran ve göçmen kuşların evi haline gelen kuş cenneti satılığa çıkarıldı. Uluabat Gölü kıyısında bulunan kuş cennetinin sahibi ise arazi fiyatını pazarlık yaparak belirleyecek. 


Uluabat Gölü kıyısında arazisi bulunan Mustafa Bilgiç, 39 yıl önce avcıların avlanmasını engellemek için kurduğu kuş cennetini yaşlandığı için satılığa çıkardı. Kuş cennetinde çalıştıracak kalifiye eleman bulmakta zorlandığını söyleyen Bilgiç, artık eskisi gibi kuşlarla ilgilenenlerin olmadığını söyledi. Daha önce de gölün etrafına söğüt ağacı diktiği için 2 ay hapis cezasına çarptırılan 74 yaşındaki Bilgiç, tavus kuşlarının genetiği ile oynayıp beyaz renkte kuş elde etmesiyle tanınıyordu. Yıllar önce göl kenarında satın aldığı 20 dönüm araziyi kuş cennetine çeviren Bilgiç, göçmen kuşlara ve ürettiği kuşlara ev sahipliği yapan bu cenneti ilgilenemediğim için satışa çıkarmak zorunda olduğunu söyledi. Yıllar önce yüzlerce kuşun göç ederek geldiğini belirten Bilgiç, “Artık göç yolları değişiti ve kuşlar buraya çok fazla gelmedi. Burası tapu kadastro yetkilileri tarafından defalarca ölçüldü. Mahkemelere gidip gelmekten usandım artık. Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi son duruşmada beni mera arazisini işgal suçundan 2 ay hapis ve 343 YTL para cezasına çarptırdı. Ceza paraya çevrilip ertelendi. Şimdi burasını satmak istiyorum. Artık yaşlandım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.