SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu fotoğraf karizmasını çizmiş! 

Maket uçak üzerindeki fotoğrafının haberlerimizde kullanılmasından rahatsızlık duyan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy’un Şeh

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu fotoğraf karizmasını çizmiş! 
Maket uçak üzerindeki fotoğrafının haberlerimizde kullanılmasından rahatsızlık duyan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy’un Şehir Medya İmtiyaz sahibi Nezir Asaroğlu hakkında açtığı dava ulusal basına da yansıdı.
Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, geçtiğimiz yıl Ankara'da Anadolu Jet Müdürlüğü önündeki maket uçağa binerek çektirdiği fotoğrafın gazetemizde kullanılmasından duyduğu rahatsızlık nedeniyle dava açtı. Fidansoy’un, Şehir Medya İmtiyaz Sahibi Nezir Asaroğlu hakkında açtığı hakaret davası, ulusal basında ve internet sitelerinde geniş yer buldu. Haberde şu bilgiler yer alıyordu: “Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş'ın Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Levent Fidansoy'un, geçen yıl Ankara'da Anadolu Jet Müdürlüğü önündeki maket uçağın üzerine şaka amacıyla çektirdiği fotoğraf, daha sonra kurumdan ayrılan Nihat C. tarafından yerel haftalık gazete ve internet sitesine verildi. Site de bu fotoğrafı Fidansoy'u eleştiren haberde kullandı. Fotoğrafın yayınlanmasına ve habere tepki gösteren Fidansoy, avukatı aracılığıyla hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Şikayeti değerlendiren savcı tarafından hazırlanan iddianamede fotoğrafı çeken Nihat C. ile haberde kullanıp yayınlayan internet site ve gazetesinin sahibi ve sorumlu müdürü Nezir Asaroğlu hakkında hakaret suçundan kovuşturmaya yer olmadığı kararı verirken, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 2-5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açtı.
İDDİANAMEDEN
Dava konusu fotoğraf, 2014 yılında Ankara'da çekildi. Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, Burulaş Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Levent Fidansoy, o dönem personeli olan sanık Nihat C. ve şoförü ile birlikte Anadolu Jet Müdürlüğü'nü ziyarete gitti. Nihat C., Fidansoy'a müdürlük önünde bulunan boş alandaki maket uçağın yanında fotoğraflarını çekmek istediğini anlatırken, "Durun bir fotoğrafınızı çekeyim" dedi. Fidansoy, bunun ardından 'Şaka' amaçlı olarak alanda bulunan bir maket uçağının üzerine binmiş gibi çıkarak poz verdi. Nihat C., bir süre sonra bu fotoğrafı Bursa'da yayın yapan 'Şehir Medya' internet sitesi ve haftalık gazetede Burulaş'ın kiraladığı uçaklar nedeniyle Fidansoy tarafından zarara uğratılacağına ilişkin olarak yapacağı haberin, 'Daha etkileyici' olması amacıyla 'Şehir Medya'nın sahibi ve sorumlu müdürü Nezir Asaroğlu'na verdi.
İddianamede, Nezir Asaroğlu ve Nihat C.'nin fikir ve eylem birliği içinde, Fidansoy'un yayınlanması hususunda izninin bulunmadığı, toplum tarafından görüldüğünde Fidansoy'un küçümsenmesi ya da ayıplanmasına yol açabilecek nitelikte olduğu, özel hayata ilişkin fotoğrafı hukuka ayrı ele geçirip izinsiz yayınladıkları ifade edildi.
Şüphelilerin böylece üzerlerine yöneltilen suçu işledikleri öne sürülen iddianamede, Nihat C. ve Nezir Asaroğlu hakkında 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 2-5 yıl hapis cezası istendi. Savcılık, Nihat C. ve Nezir Asaroğlu hakkında, Levent Fidansoy'un başvurusunda yer alan 'Hakaret' suçu iddiasına ilişkin kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Davanın görülmesine, 3 Kasım 2015 tarihinde Bursa 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.