SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu lise 'şampiyon' yetiştiriyor

Ömer Karakaya Spor müsabakalarında yakaladığı başarılarla adından sıkça s

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu lise 'şampiyon' yetiştiriyor
Ömer Karakaya
Spor müsabakalarında yakaladığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi, eğitim anlayışıyla da dikkati çekiyor. Öğrencilere gösterilen ilgi ve alakanın meyvesini madalyalarla toplayan okul, birçok başarı sporcuyu bünyesinde bulunduruyor. 
BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi, yakaladığı sportif ve eğitim başarılarıyla Bursa’nın göz bebeği haline geldi. Sporcu yetiştirmede adeta bacasız bir fabrika haline gelen Lise, deneyimli eğitmen kadrosuyla da öğrencilerin gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Bünyesinde birçok Milli sporcuyu barındıran okul, ulusal ve uluslararası müsabakalarda aldığı başarılarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Yakalanılan bu başarılarda en büyük pay sahiplerinden biri olan okulun deneyimli Müdürü Ekrem Düvenci, spor kulüpleriyle iletişim halinde olmanın çok önemli olduğuna değindi. Geçtiğimiz günlerde Boks branşında, kiloların da Türkiye Şampiyonu olan, Mücahit Yazıcı, Sultan Batalov, Talha Demir, Yusuf Çuvalcı'ya ve bağlı bulundukları Efe Boks Kulübüne teşekkür eden Düvenci, “İnşallah bu başarıların devamını hep birlikte getireceğiz” dedi.
“HEDEFLERİNİZ OLSUN”
Hayatın her aşamasında hedef koymanın büyük önem taşıdığı dile getiren Düvenci şu ifadeleri kullandı:  ''Sizi hayattaki isteklerinize götürecek bir hedefiniz olsun. Kendinize bir yol haritası çizin. İleride ne olmak, nerede ve nasıl olmak istediğinizi belirleyip bunun için atmanız gereken adımları belirleyin. Her zaman her şey kısa zamanda gerçekleşmez kendinize bir süre belirleyin. Hedef piramidiniz olsun ve sizi hedefinize götürecek her bir aşama için kendinize bir zaman planı yapın ve bu plan için çalışın.”
“BAŞARININ GİZLİ ANAHTARI HOŞGÖRÜ”
Başarının gizli anahtarı olan hoşgörü konusuna da dikkati çeken Müdür Düvenci, “Hoşgörülü olun. Hoşgörülü olmak sizi mutlu eder ve başarıya götürür. Hoşgörü empati getirir bu da çevrenizdekileri daha iyi anlamanıza ve sizi başarıya taşıyacak kişileri daha iyi seçmenize fırsatı verir. Bir rol modeliniz olsun. Sizin ideallerinize örnek olacak bir rol model seçin ve o kişinin çalışmaları ve yaptıkları ile ilgili bilgi edinin. Ailenizden destek alın Size her zaman destek olacak kişilerin yanınızda olması size güç verir. Planlarınızı ve hedeflerinizi aileniz ile paylaşın ve ebeveynlerinizin size gösterdiği yolları dikkate alın.” diye konuştu.
DOĞRU KARAR VERMEK SİZİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR
Kafa karmaşıklığının başarının önündeki en büyük engel olduğunu vurgulayan Deneyimli Müdür, “Düşüncelerinizi netleştirin Etkili bir karar verme süreci için yapabileceğiniz en iyi şey sakin bir zihin oluşturmaktır. Hedefinize odaklanın ve düşüncelerinizi netleştirin. Doğru karar vermek sizi başarıya götürecektir. Kararlarınızın devamını getirin. Karar vermek kadar devamında bu karara uygun olarak adımlar atmak da oldukça önemlidir. İstediğiniz sonuçları aldınız mı? Bu sonuçlardan mutlu musunuz? Hedeflerinize ulaşabildiniz mi? Bu soruların cevaplarını bulun.”
“MESLEĞİNİZ KİŞİLİĞİNİZE UYGUN OLSUN”
Düvenci sözlerine şöyle devam etti: Hedefiniz için bir meslek belirleyin. Hem ideallerinize hem de kişilik özelliklerinize uygun bir meslek seçin. Bu meslek için de en iyi eğitimi alabileceğiniz bir Üniversiteyi tercih edin. Mesleğiniz ile ilgili size yol gösterecek hocalarınız ve size vizyon sağlayacak bir Üniversite, hedefiniz için ilk adım attığınız yer olacak.'' Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkartmamanız gerekmektedir Başlamak için Mükemmel olmanıza gerek yok Mükemmel olmak için Başlamanız lazım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.