SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu manavın başında satıcı yok! Kendin tart parayı kasaya at...

Bursa'nın Büyükbalıklı köyünün girişinde kurulmuş olan manavdan erdemli davranış. Tamamen güvene dayalı olan kendin tart parayı kasay

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2019 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2019 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu manavın başında satıcı yok! Kendin tart parayı kasaya at...
Bursa'nın Büyükbalıklı köyünün girişinde kurulmuş olan manavdan erdemli davranış. Tamamen güvene dayalı olan kendin tart parayı kasaya at uygulamasıyla vatandaşlar diledikleri ürünü seçip, tartıp ücretini kutuya attıktan sonra alabiliyor.


Almanya'da genel olarak büyük tarım çiftliklerinin ürünlerini tanıtmak amacıyla uyguladıkları kendin tart parayı kasaya at uygulamasını gören bazı gurbetçiler, Türkiye'de böyle bir uygulamanın mümkün olamayacağını söyleyerek ülkemizi ve Türk insanını karalama çabasına girmişti. Ancak Bursa'nın Büyükbalıklı köyünde bu uygulamayı hayata geçiren üreticiler, masaya bir tartı ve bir defter kalem bırakarak satışlarını yapıyor. Bu manavdan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar önce alacakları ürünü tartıyor ardından ücretini kutuya atıyor ve son olarak aldıkları ürün ile bıraktıkları ücreti deftere kaydediyor. Deftere kaydedilen alışveriş listesine bakılınca ürünün ücretinin biraz daha fazlasının bırakılıp para üstünün alınmadığı da görülüyor. İnsanlık ölmemiş dedirten bu uygulama ve dürüstçe alışverişini yapan vatandaşlar  görenlerin duygulandırıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.