SON DAKİKA
Hava Durumu

BUDO Güzelyalı'ya taşınıyor!

-Sercan GÜLER Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Mudanya İskelesi’nden hizmet veren Bursa Deniz Ot

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUDO Güzelyalı'ya taşınıyor!
-Sercan GÜLER
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Mudanya İskelesi’nden hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) Mudanya girişindeki trafik sorunu nedeniyle Güzelyalı’da İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından kullanılan Bursa Feribot İskelesi’ne taşınacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mevcut iskeleyi her iki kuruluşun ortak kullanacağını açıkladı.
Mudanya’da uzun süredir yaşanan trafik sorununa çözüm arayışları devam ederken, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı ve yürütme kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek, hazırladıkları raporu sundular. Görüşme sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş uzun süredir gündemde olan BUDO’nun taşınmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
YER ARANIYORDU
Mudanya’nın girişinde yer alan BUDO’nun kullandığı iskele,  ilçe trafiğini ciddi şekilde etkilerken, önemli bir trafik yoğunluğuna da neden oluyor. Yolcu getiren, almaya gelen ya da bekleyen araçların yoğunluğunun yanı sıra belediye otobüslerinin de buradan hareket etmesi büyük bir karmaşaya yol açıyor. Bunun üzerine birde Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasında yaşanan sorunlar eklenince sıkıntı içinden çıkılmaz bir hal aldı. Eylül ayı başında  konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iskelenin Mudanya’daki trafik sorununu arttırdığını belirterek, kentin girişini kilitleyen iskele için yeni yer arayışında olduklarını ifade etmişti. Aktaş, dolgu alanında iskele yapmak için fizibilite çalışması başlattıklarını da açıklamıştı.
SON KARAR BURSA FERİBOT İSKELESİ
Aktaş, BUDO ile ilgili alınan son kararı Mudanya Kent Konseyi’nin kendisini ziyareti sırasında açıkladı. BUDO’nun Güzelyalı’ya taşınacağını ve Bursa Feribot İskelesi’nden hizmet vereceğini anlatan Aktaş, iki şirketin iskeleyi ortak kullanacağını söyledi. Göreve başladığında acil dokunuşlarla ulaşım konusunda yapılabilecekleri öncelikli olarak yapılmasının talimatını verdiğini kaydeden Başkan Aktaş, "Göreve geldiğimde arkadaşlarıma ulaşımla ilgili 'Mudanya'yı özel çalışın' talimatını verdim. Ulaşımla alakalı yakın zamanda bazı düzenlemeler yapacağız. BUDO'yu, İDO İskelesi'nin olduğu Güzelyalı'ya taşıyacağız. Mevcut iskeleyi ortak olarak kullanacağız. Burada tabela çalışmalarını,  tek yön uygulamasına, sinyalizasyondan kavşak uygulamalarına kadar her şey bu düzenlemelerin içerisinde olacak" diye konuştu.
ULAŞIM RAPORUNU SUNDULAR
Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Yürütme Kurulu üyeleri Metin Aytürk ve Yavuz Gerçekçi'nin de hazır bulunduğu ziyarette, Ulaşım Çalışma Grubu'nun geçen yıl Mayıs ayında düzenlediği "Mudanya, ulaşım sorunları ve çözüm önerileri" adlı panelin raporunu dosya halinde Başkan Aktaş'a sundu. Halitpaşa ve Mustafakemalpaşa Caddelerindeki tretuvarlarının dar ve bozuk durumda olduğunu belirten Başkan Kazancı, söz konusu tretuvarlarının genişletilmesi, acil durumlara yönelik cep oluşturulması ve ihtiyaç duyulan diğer teknik önlemlerin alınmasını istedi.
KORDON BOYU İÇİN AYRI DOSYA
Ziyarette Büyükşehir'in düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdiği Mudanya'daki sahil bulvarı ile ilgili de ayrı bir dosya sunan Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, kordon boyu üzerinde deniz taşkınlarının önlenmesi ve beton duvarlar üzerinde korkuluğa ihtiyaç duyulduğu yönündeki konuyu daha önce yazıyla ilettiklerini aktardı. Kazancı, bulvarın eski ismi olan “İnönü Bulvarı” tabelasının yeniden asılmasını da istedi.
BÜROKRATLARA TALİMAT VERDİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Mudanya Kent Konseyi'nin çalıştay raporunda kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek güzel öneriler olduğunu belirtti. Mudanya'nın denizle zeytinlik arasında sıkışan bir ilçe olduğunu ve bir o kadarda sağlıksız büyüdüğünü ifade eden Başkan Aktaş, öncelikli sorunlarının ulaşım konusu olduğunu söyledi.  Başkan Aktaş görüşme sonunda, Kent Konseyi'nin ilettiği dosyalardaki tespitler ve çözüm önerilerinden oluşan konuları yerinde incelemek üzere ilgili bürokratlarına telefonla talimat vererek, Koordinasyon Toplantısı'na getirilmesini istedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.