SON DAKİKA
Hava Durumu

BUDO-İsak Antika işbirliği

Kamil Koç’un tamamını satın alan Musevi iş adamı İsak Antika ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki BUDO- Erdek seferi işbirliği dikkat çe

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2014 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2014 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUDO-İsak Antika işbirliği
Kamil Koç’un tamamını satın alan Musevi iş adamı İsak Antika ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki BUDO- Erdek seferi işbirliği dikkat çekti. Teklif veren diğer otobüs şirketlerinin yerine, bünyesinde Mey İçki firması da bulunan Actera’nın neden tercih edildiği merak ediliyor.

 

Büyükşehir Belediyesi ile Actera Holding arasındaki ulaşım işbirliği akıllarda soru işareti oluşturdu. BURULAŞ ile Kamil Koç arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre, Erdek-Avşa-Tekirdağ BUDO biletini ibraz eden yolcular, Kamil Koç’tan Erdek biletlerini 20 TL yerine 16 TL’ye satın alabiliyor. Kamil Koç firmasının tamamı Musevi iş adamı İsak Antika’nın sahibi olduğu Actera Group tarafından satın alınmıştı. İşbirliğinde dikkat çeken detay ise, BUDO’ya teklif veren diğer ulaşım firmaları yerine neden bünyesinde Mey İçki’nin de dahil olduğu Actera’nın tercih edildiği.

 

BUDO’NUN ÇÖZÜM ORTAĞI KİM?

Kamil Koç’un yüzde 100’ü 65 milyon dolara “Actera Group” adlı şirkete satıldı. Actera’nın kurucusu ve tepe yöneticisi İsak Antika adında bir Musevi. İsak Antika, Antika Partners’ın da kurucusu. Antika, daha önce de JPMorgan’da Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Grup Başkanlığı’nı yürüttü ve JPMorgan’ın Global Yürütme Kurulu’nda yer aldı. Kurumdaki 18 yıllık deneyimi süresince Türkiye, BDT, Balkanlar ve İsrail Bölge Başkanlığı, Türkiye ve Orta Asya Bölüm Başkanlığı ve Türkiye Ülke Başkanlığı görevlerini yürüttü.

 

MEY İÇKİ DE ACTERA BÜNYESİNDE

Actera Group, 1.6 milyar ABD$’ını aşan sermaye bazı ile Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış en büyük özel sermaye fonu yönetim şirketidir. Actera fonlarının yatırımcıları, Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu merkezli emeklilik fonları, kalkınma bankaları ve devlet yatırım kurumları da dahil olmak üzere, dünyanın önde gelen kurumsal yatırımcılardır. Actera, fonlarındaki yatırımcıların finansal güçlerini ve global imkanlarını yatırım yaptığı şirketlere değer katmak amacıyla harekete geçirebilmektedir. Holdingin bünyesinde Türkiyenin önde gelen çok sayıda markası bulunuyor. Bunlar ise Mey İçki, Çelebi Çelebi, Türkiye’nin ilk özel yer hizmetleri şirketi olarak 1958 yılında kurulmuş olup günümüzde müşterilerine Türkiye, Hindistan, Macaristan, Almanya ve Avusturya’nın 35 havalimanında hizmet veren önde gelen uluslararası bir şirket olarak büyümesini sürdürmektedir. Şirket, yer hizmetleri, kargo ve antrepo yönetimi ve genel havacılık hizmetleri gibi geniş bir alanda müşterilerine hizmet vermektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.