SON DAKİKA
Hava Durumu

BUDO'ya Sirkeci'de yeni iskele

 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenleme projesi nedeniyle BUDO gemileri Kabataş yerine

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUDO'ya Sirkeci'de yeni iskele
 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenleme projesi nedeniyle BUDO gemileri Kabataş yerine Sirkeci'de tahsis edilen iskeleyi kullanacak







 Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesine (BUDO) ait gemilerin, İstanbul'daki meydan düzenlemesi kapsamında Kabataş İskelesi'nin kapatılması nedeniyle Sirkeci'de tahsis edilen iskeleyi kullanacağı bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ''Kabataş Vapur İskeleleri Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapatıldı.

Sirkeci'de tahsis edilen iskelede tadilat henüz bitmediğinden Kabataş İskelesi'ni kullanmaya devam eden BUDO gemileri, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Sirkeci İskelesi'ni kullanabilecek.

Sirkeci'de İstanbul kitapçısının bulunduğu alandaki iskelede incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yolcu salonları ve diğer alanlarla ilgili düzenleme çalışmalarının 10 gün içinde tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Yakup Güler, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ile Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği A.Ş. (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy'un da eşlik ettiği inceleme gezisinin ardından açıklama yapan Altepe, yatırımların hız kesmeden süreceğini belirtti.

Bursa'nın her açıdan erişilebilir, ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Altepe, şunları ifade etti:

"Şehir içi ulaşımın yanında başta İstanbul olmak üzere çevre illerle bağlantının sağlanması amacıyla da yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor. Yaklaşık 15 milyon nüfusuyla İstanbul, Bursa’nın en önemli komşusu durumunda. İstanbul ile bağlantının sorunsuz sağlanması için başlattığımız BUDO seferleriyle yılda 1,5 milyon yolcu taşınıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenleme projesi nedeniyle iki yıl Kabataş İskelesi kullanılamayacak. BUDO'ya tahsis edilen Sirkeci'deki iskelede tadilat ve düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. Yolcu salonları ve diğer alanlarla ilgili çalışmalar 10 gün içinde tamamlanacak ve BUDO gemileri artık burayı kullanacak.''


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.