SON DAKİKA
Hava Durumu

BUGİAD'tan Alevi ve Bektaşi derneklerine iftar

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUGİAD'tan Alevi ve Bektaşi derneklerine iftar
Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD), muharrem ayı münasebetiyle Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcilerine iftar yemeği verdi. 
Yemeğe Bursa'daki Alevi-Bektaşi derneklerinin temsilcileri ile Bursa iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Yıllarca Kerbela olayının katliam kısmına bakıldığını ifade eden BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, "Esasında oraya Peygamber Efendimizin mübarek torunu Hazreti Hüseyin Efendimizin ne maksatla gittiği hep göz ardı edilmiştir. Bugün bize düşen, Kerbela'yı doğru okumak, doğru anlamaktır. Onlar oraya kardeşlik, dostluk gayesiyle gittiler. Ama maalesef o acı olay gerçekleşti. Ortak değerlerin acısı olduğu için günümüze bakan yönüyle bütün kesimlerin acısıdır diye düşünüyoruz. Birilerinin ısrarla oralardan farklı sorunlar, farklı gündemler üretmeye çalışmasına hayır diyoruz. Biz tarih boyunca kardeşliğin yaşandığı bir topluluk olduk. Değerlerimize saygı gösteren ve aramızda kırgınlıkların olmadığı bir hayat sürdük. Şimdi de bu kardeşliğe, birlik ve beraberliğe tekrar sahip çıkma zamanı. Bugün de bunun için bir araya geldik" dedi.
Bursa Haydari Bektaşi Alevi Derneği Başkanı Aydın Berke ise, "Kerbela bizim acımızdır. O acıyı, o matem havasını halen yaşıyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.