SON DAKİKA
Hava Durumu

Bugün büyük gün

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan ve 'Osmangazi' adı veril

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bugün büyük gün
İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan ve 'Osmangazi' adı verilen İzmit Körfez Geçiş köprüsü bugün açılıyor. 2015 Mart ayında kılavuz kablolardan biri kopmasıyla bitiş tarihinde gecikme yaşanan köprü yaklaşık 39 ay süren bir çalışmayla tamamlandı.
 

 

 

 

 

Gebze Körfez Geçiş Köprüsü'nün temeli Yalova, Altınova'da 30 Mart 2013 tarihinde düzenlenen törenle atıldı. 2014 yılında keson temelleri üzerinde yükselmeye başlayan köprünün iki kulesi 2014 yılının sonunda 252 metre yüksekliğe ulaşarak tamamlandı.

2015 yılı başında kılavuz kablo çekimine başlanan Körfez geçiş köprüsünde 2015 yılının Mart ayında bir kaza yaşandı. Kılavuz kabloyu tutan bir parçada yaşanan kırılma sonucu döşenen kılavuz kablo ve kedi yolu koptu. Büyük bir şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazanın ardından yurt dışında tekrar yaptırılan parçaların yerine yerleştirilmesinin ardından şantiye de çalışmalar bir kez daha başladı. 2015 yılının Temmuz ayında kılavuz kablo ve kedi yolunun montajı bir kez daha tamamlanırken, bir ay sonra ana taşıyıcı kablonun yapımına başlandı. Ana kablonun tamamlanmasının ardından iki yakayı birleştiren 113 tabliyeden ilkinin montajı geçtiğimiz ocak ayı başında yapıldı.

Hızla ilerleyen tabliye montajı çalışmalarında iki yakayı birleştiren son tabliye ise 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katıldığı törenle yerine yerleştirildi. İki yakayı birleştiren tabliyelerin tamamlanmasının ardından korozyona karşı özel boyalarla kaplanan köprü üzerinde Haziran ayında başlanan asfaltlama çalışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

 

yenişafak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.