SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan Meclis Başkanı Bursa'da

Bulgaristan Meclis Başkan Yardımcısı Hristo Biserov, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Vali Harput, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki bağl

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2012 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2012 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bulgaristan Meclis Başkan Yardımcısı Hristo Biserov, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Vali Harput, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki bağların çok köklü olduğunu belirterek, "Biz aynı apartmanda yaşayan aileler gibiyiz" dedi.

Bulgaristan Meclis Başkan Yardımcısı Hristo Biserov ve beraberindeki heyet, tarihi vilayet konağında Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Harput, Bulgaristan'ın hem komşumuz, hem de dostumuz olduğuna işaret ederek, "Bugünkü ziyaretten çok memnun kaldım. Biz çok köklü ve güçlü bağlarla birbirimize bağlıyız. Geçmişteki acıların tekrar yaşanmaması için bağlarımızı daha da güçlendirip geleceğe taşımalıyız. Biz aynı apartmandaki aileler gibiyiz. Bursa, Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı özel bir şehirdir. Bursa'nın ve Türkiye'nin imkan ve gücünü Bulgaristan'daki kardeşlerimizle paylaşmaktan gurur duyarız. Türkiye, dünyadaki krizden en deneme bonusu az etkilenen, bilhassa son dönemde ekonomisi ayakta kalan 3 ülkeden biridir. Türkiye'nin bu ekonomik gücünün büyük payı İstanbul ve Bursa'ya aittir. Bursa, otomotiv, tekstil ve gıda başkentidir" dedi.

Hristo Biserov, bundan 20 yıl önce Bursa'ya geldiğini hatırlatarak, "Bursa'da inanılmaz değişim olmuş. Bursa'ya gelmemizin tek sebebi, sizin gibi dostlarımız ve partnerlerimizin olmasıdır. Misafirperverliğinizden çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, Hristo Biserov'a İznik çinisi bir vazo hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.