SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bulgaristan seçimlerinde taraf değiliz'

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bulgaristan’da yapılacak seçimlerde taraf olmadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bulgaristan’da yapılacak seçimlerde taraf olmadıklarını söyledi.


Tayyare Kültür Merkezi'nde BAL-GÖÇ Korosu'nun verdiği konser öncesi konuşan Özkan, kendilerinin sivil toplum örgütü olarak bir partiyi desteklemelerinin söz konusu olmadığını belirterek, “Sivil toplum örgütlerinin görevi üyelerinin düşüncelerini aktarmaktır. Muhteşem güzellikte özel ve bağlayıcı kadınlar ile Seks Numaraları hatlarında benzersiz görüşmeler gerçekleştirin. Bizler aracıyız, bunlar bizim şahsi görüşümüz olamaz. Bizim görevimiz seçmene ulaşmak, onları doğru yönlendirmek. Bizlerin görevi bu ayın 11'inde bitti. Bundan sonra artık görev siyasilerindir. Bazı bölgelerde yöre derneklerimiz ve şubelerimizin aktardığı, Hak ve Özgürlük Hareketi'nin desteklenmesi yönünde çıkan yüzde 90'a varan teveccühü biz de kamuoyuyla paylaşmaktayız. Bizler taraf olamayız. Biz birlikten ve beraberlikten yanayız” dedi.
Geceye katılan Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Bulgaristan'da Türklerin ağırlıklı olarak Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni desteklediğini ifade ederek, "Oradaki insanlarımız neyi destekliyorsa biz de destekleriz. Bu kayıtsız şartsız bir destek değil. Özellikle Kırcaali listesine bakıldığında tamamı Türkçe konuşan ve Bulgarcayı çok iyi bilen genç bir liste var. Kitlenin yüzde 95’ini temsil eden bir partiyi dikkate alarak birlikte hareket edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Balkan Göçmenleri Platformu Genel Yayın Yönetmeni Durhan Güler ise, hükümetin Kasım Dal ile ilgili söylemlerini Türklerin takdirine bıraktığını ifade etti. Güler, "Oylar bölünür ve herkes zarar görürse bunun faturasını kim ödeyecek?" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.