SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan'daki Türk vekilleri ağırladı

Balkanlarla olan kardeşliğin daimi olması gerektiğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kardeşliği gelecek nesillere

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2015 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bulgaristan'daki Türk vekilleri ağırladı
Balkanlarla olan kardeşliğin daimi olması gerektiğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kardeşliği gelecek nesillere de aktarmalıyız” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Partisi Milletvekilleri Ercan Sebaytın, Saliha Emin ve Ceyhan İbyramov ile Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad’ı makamında ağırladı. Vali Münir Karaloğlu’nu da ziyaret eden heyete eşlik eden BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan’ın hazır bulunduğu buluşmada konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Balkanlarla aramızdaki tek fark coğrafi uzaklık. Bunun haricinde Yıldırım’da soluduğumuz hava ile Filibe’deki, Kırcaali’deki havayı farklı görmüyoruz. Balkanlar ile bir bütünün parçalarıyız” diye konuştu. Balkanlar ile sağlam bağlara sahip olduklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Soydaşlarımız ile gözden de gönülden de ırak değiliz. Onların her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.
İYİ İLİŞKİLER DAİMİ OLMALI
Yıldırım’ın nüfus bakımından mozaik bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin nüfusunun büyük bir çoğunluğunu Balkan göçmeni kardeşlerimiz oluşturuyor. Bu nedenle de Balkan ülkelerine yaklaşımımız çok samimi ve içten” dedi. Bulgaristan ile güçlü bağların bulunduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “İki ülke arasında diyaloğu daha da geliştirmeli, kardeşlik bağlarını güçlendirmeliyiz. Bunun yolu da bu kardeşliği gelecek nesillere anlatmaktan geçiyor. Kardeşlik hafızasını bu şekilde canlı tutabiliriz” ifadelerini kullandı.
KÖPRÜLER SAĞLAMLAŞTIRILMALI
Heyet adına konuşan Milletvekili Saliha Emin, iki ülke arasındaki köprülerin sağlamlaştırılmasına katkı koymak istediklerini belirterek, “Geçmişte büyük acılar yaşadık; ancak geçmişimizi unutmadan ileriye bakmak zorundayız. Geleceğe yürüyüşümüzde kardeşlerimizin desteğini hep yanımızda hissettik. Bundan sonra da bu kardeşliğin artarak devam edeceğinden şüphemiz yok” dedi.
Başkan Edebali, ziyaretin anısına milletvekilleri ve belediye başkanına üzerinde Yıldırım Beyazıd’ın resminin bulunduğu çini hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.